Početna / Jonsko more / Jonska ostrva / Krf / Moraitika, Krf
Moraitika, Krf
Moraitika, Krf, Foto: www.en.directrooms.com

Moraitika, Krf

Moraitika, Krf

Moraitika se nalazi na istočnoj obali ostrva i  udaljena je 18 km južno od grada Krf. Duž celoga mesta se proteže dugačka peščana plaža u dužini od 5 km.Voda je plitka i topla, pogodna za porodice sa malom decom. Mesto je kao i svako drugo na ostrvu sa puno sadržaja sa brojnim kafićima, tavernama, buticima, diskotekama…Moraitika ima u svom okruženju građevine koje datiraju još iz rimskog doba.

Iz mesta postoji svakodnevni autobus koji vozi pola sata do grada Krf. Raspored polaska je istaknut na svakoj stanici u mestu.

Na drugom kraju Moraitike se nalazi staro selo poznato kao Ano Moraitika koje je potpuno netaknuto. Male tradicionalne kuće, zarasle u prelepe bugenvilije daleko od urbanog života. Ovde se nalazi atraktivna crvkva Theotokou Kimiseos sa zvonikom na desnoj strani. Imaćete prelep pogled sa brda na celu obalu.Na Krfu treba svakako i nezaobilazno posetiti prelepi glavni grad Krf (Kerkiru), koji po svojoj arhitekturi više podseća na italijanski nego na grčki grad, zato što su Venecijanci vladali Krfom skoro četiri veka. Nema belo-plave arhitekture koja je tipična za Grčku, već uske popločane uličice, visoke terase, tvrđave i još mnogo toga što čini grad jedinstvenim i nezaboravnim.

Moraitika – mapaOcena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 3.47 ( 9 votes)

Pročitajte...

Trajekti za Krf

Trajekt za Krf – cene za 2017.

Ukoliko ste se sopstevnim automobilom uputili na Krf, dobili smo najsvežije informacije za red vožnje …

Trajekt od Krfa do Venecije

Trajekt od Krfa do Venecije

Putovanje trajektom ili brodom uvek predstavlja lep doživljaj. Te godine proveli smo puno dana na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

two × 2 =