Početna / Krit / Chania / Krios plaža, Chania, Krit

Krios plaža, Chania, Krit

Krios plaža, Chania, Krit – mapa

Krit predstavlja nesvakidašnju turističku destinaciju zbog svoje istorije. Poseduje veliki broj plaža, cene su prihvatiljive, noćni provod je kvalitetan, gastronomija je bogata različitim specijalitetima.Ovo nije destinacija, koja vam omogućava ne samo kupanje i sunčanje. Na Kritu možete da se vratite prošlost kroz obilazak arheoloških nalazišta i drugih znamenitosti, da lumpujete u tavernama, da veče provodite u barovima a da dane provodite na plaži. Krit vam pruža neophodne preduslove za kvalitetan odmor uz avanturizam i rekreaciju tokom boravka na istom.

Plaža Krios se nalazi oko 10 km zapadno od Paleohorija i 90km južno od Hanje, na istočnoj strani ostrva. To je divna izolovana plaža dužine od oko 1km, koji je podeljen na tri uzastopne zaliva sa finim šljunkom delimično i krupnim peskom.

Prvi zaliv pripada istočnom delu plaže. Njega ne preporučujemo za kupanje jer je više kamenit od druga dva zaliva, i izložen je južnim vetrovima i nije organizovan. Centralni zaliv je najprometniji deo plaže, gde postoji parking prostor, mala kantina i suncobrani.Turisti ga vrlo rado posećuju. Treći deo plaže se nalazi na zapadnom rubu Krios (2 minuta hoda), gde postoji divna mala uvala, dobro sakrivena od velike stenu. Ova uvala je prednost uglavnom za nudiste, jer je veoma dobro zaštićena od radoznalih očiju. I ovaj deo plaže je turistički neorganizovan, čak pomalo divlji. Nema suncobrana, barova, toaleta ni tuševa, pa Vam predlažemo da ukoliko se uputite ovde ponesete sve sa sobom. Ako ne želite da se prepustite avanturi u ovom predelu postoje male pećine i zakloni od stena, pod kojima možete naći hladovinu.Krios plaža je pogodna je za kampovanje, nema mnogo opcija smeštaja u blizini. U svakom slučaju, zbog lepote prirode koja se ovde nalazi, preporuka je za sve prirodanjake i nezahtevne turiste. Odmor na Kritu nije potpun dok se ne upustite u avanturu obilaženja atrakcija znamenitosti, kojih je ovde mnogo a ova plaža je svakako jedna od atrakcija.
Ocena destinacije

Ocena

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Potamos plaža, Chania, Krit

Potamos plaža, Chania, Krit – mapa Ostrvo Krit jedistveno je po raznolikosti prirodnih lepota i …

Kokinos Pirgos plaža, Chania, Krit

Kokinos Pirgos plaža, Chania, Krit – mapa Rodno mesto Zevsa, idealno je za sve one …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

four × 4 =