Koropi (Boufa) plaža

Koropi (Boufa) plaža

Koropi (Boufa) plaža je velika plaža koja se nalazi izmedju mesta Kala Nera i Afisos. Udaljena je 24 km od grada Volosa.Poseduje fin pesak i izuzetno čisto more, idealno za ronjenje. Tu se nalazi istoimeno selo, koje je izuzetno mirno mesto za prijatan godišnji odmor.

Uz samu plažu se nalazi zeleni pojas, koje moru daje lepu tirkiznu boju. Možete posetiti mesto Ramnos, nedaleko od glavnog magistralnog puta, gde je nekada bio hram posvecen Apolonovom proročanstvu. Takodje ovde se nalazi Paliopyrgos nekadašnji antički grad Koropi. Samo područje je poznato po poljporivrednom uzgoju krušaka, gde je posebno čuvena marka “Kristalia”.

 
U proleće, bašte pune ovog drveća, izgledaju spektakularno. Sitan zlatan pesak je idealan za porodice sa malom decom, a na plaži se mogu iznajmiti ležaljke sa suncobranima iz obližnjeg bara na plaži. Na samoj plaži se nalazi hotelski smeštaj, taverne sa morskim specijalitetima. Možete prošetati do susednog mesta Kala Nera za nekih 15 minuta laganog hoda kroz drvorede maslinjaka. Postoji i organizovan autobuski prevoz koji vodi na Koropi plažu. U avgustu mesecu na plaži može da bude gužva. Nama lično Koropi plaža nije ostavila neki jak utisak u odnosu na druge plaže poluostrva Pilion.
Koropi (Boufa) plaža – mapaОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *