Početna / Tesalija / Pilion / Labidonas plaža
labidonas-plaza-labidonas-beach-pilion-pelion-grcka-greece-www.mojagrcka-61
labidonas-plaza-labidonas-beach-pilion-pelion-grcka-greece-www.mojagrcka-61

Labidonas plaža

Labidonas plaža

Ova mala prelepa plaža se nalazi na istočnoj obali Piliona, blizu plaže Limnionas. Put do plaže je asfaltiran, a iznad plaže se nalazi selo Labinou.Izmedju Limnionas i Labidonas plaže postoji lokalni put, koji ne preporučujemo. Najbolje je da se vratite na glavnu magistralu uz brdo ka Tsagaradi i da sledite zvanični putokaz. Sa glavnog puta do plaže imate oko 4 km. Postoji parking na kome mozete ostaviti svoj auto 100 metara od same plaže.

Kada dodjete na plažu videćete lokalni kafić, pored kojege kamene stepenice vode pravo na plažu. Sama plaža je šljunkovita, okružena stenjem i kamenjem. To je prirodna uvala sa dosta zelenila. Voda je kristalno čista i bistra. Postoji atraktivna pećina na plaži, koja pravi hlad. Nekada su se u raznim šupljinama stena, kojih ovde ima mnogo, skrivale Mediteranske foke. Danas su ovde retka pojava.

 
Labidonas plaža se preporučuje za ronjenje zbog kamenitog dna i puno interesantnih kamenih formacija i stena. Ležaljke sa suncobranima možete iznajmiti iz kafića na plaži. Takodje na plaži postoji tuš sa hladnom vodom. Plaža se preporučuje za sve koji vole miran i opuštajući odmor bez veće gužve.

U blizni plaže se nalazi manastir Panagias Labidonas (posvećen Bogorodici) koji je lepo oslikan. Lokalna priča vezana za manastir govori, da je ovde plovio gusarski brod koji je ušao u veliku oluju. Kapetan se uspaničio i molio Bogorodicu za pomoć. Svetlo se pojavilo sa plaže i brod je uspeo bezbedno da se usidri. Iz zahvalnosti je kapetan izgradio istoimeni manastir.Labidonas plaža – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

Pročitajte...

vromoneri-plaza-vromoneri-beach-pilion-pelion-grcka-greece-www.mojagrcka-41

Vromoneri plaža

Vromoneri plaža Vromoneri je šarmantno i veoma malo mesto na jugu Pilona koje se nalazi …

tzasteni-pilion-pelion-grcka-greece-www.mojagrcka-4

Tzasteni plaža

Tzasteni plaža   Tzasteni je mala plaža koja se nalazi u zaliivu Pagasitikos na jugo-zapadu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *