Početna / Krit / Chania / Kedrodasos i Agios Ioannis sa okolnim plažama, Chania, Krit

Kedrodasos i Agios Ioannis sa okolnim plažama, Chania, Krit

Kedrodasos i Agios Ioannis sa okolnim plažama, Chania, Krit – mapa

Krit, najveće od svih grckih ostrva, nudi na jedan sasvim drugačiji nacin pristup životu i moramo spomenuti, u svakom slučaju – dobrom provodu.To je ostrvo sa najvećom površinom i najbrojnijom populacijom ( 500 000 stanovnika ) i poseduje gotovo neograničene pogodnosti za odmor.


Obezbedjuje odličan smeštaj u vrhunskim prvorazrednim hotelima,dobro organizovan smeštaj u seoskom turizmu,kao i smeštaj u naseljima bungalova na obali.I pored tolikog napretka koji je dostigao poslednjih godina, Krit je ipak ostao ostrvo neiskvarene lepote.

Krićani jos uvek žive vrlo jednostavnim životom u divljim planinskim oblastima, kao i u dolinama gde se vinogradi i plantaže pomorandži, i drugog južnog voća blago spuštaju sve do sela i gradskih naselja.

Kedrodasos (t.j. kedar šuma) je neverovatna plaža, koja se nalazi 76km jugozapadno od Hanje i 1km istočno od čuvenog Elafonissi dragulja. Plaža je prepuna smrekinih stabla (greškom zamenjenih za kedrove). Kedrodasos je po ovim stablima i dobila ime. Podseća na tropskU libanskU plažu. Svakako smo sigurni da ćete ovde uživati, u zelenilu i prirodi. Ima puno prirodnog hlada. Ako ikada posetite plažu Kedrodasos, treba napomenuti da je drveće ovde veoma krhko i da treba biti obazriv. Kedrova šuma pokriva teritoriju od čak 110 hektara i veličanstven je prizor.

Ova plaža je divan izbor za kampovanje i ono što treba da zante, omiljena je plaža za prirodnjake. To je veoma lep plaža sa belim peskom i glatkim i ravnim stenama. Kako je ova plaža osamljena voda je ovde izuzetno čista i prozirna.Na takvoj je poziciji da je zaštićena i od vetrova.


Istočno od plaže Richtis, možete videti grubu i strmim goru Liopetro, na ​​kojoj je smešteno utvrđenje Liopetro (na lokaciji sadašnjeg proroka Ilije kapeli). Ispod Liopetra je veoma stara crkva Svetog Jovana, dosta lošim putem se do nje dolazi. Pored crkve nalazi se plaža Svetog Jovana, koja je kamenita i, u zavisnosti od morskih struja, mirna ili malo manje mirna.
Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 5 ( 1 votes)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *