ga('require', 'GTM-WVWQTZF'); 2. korak: Smanjite treperenje stranice Zahvaljujući ovom fragmentu korisnici vide samo sadržaj varijante i treperenje stranice je minimalno. Saznajte više Kopirajte kôd u nastavku
Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija

Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne obale Sitonije, Gerakini. Ovo mesto je nekad bilo poznato po rudnicima magnezita koji i danas postoje 1,5km severnije. Danas je to moderan turistički centar koji i sa svojom širokom ponudom smeštaja i usluga predstavlja izuzetno zanimljiv lokalitet. Duž celog mesta proteže se plaža Gerakini Beach koja do susednih plaža Kallives i Agios Mamas zauzima gotovo 6km. Plaža je peščana sa delovima dobro pokrivenim sadržaja mnogobrojnih hotela, taverni i kafića.

Oko Gerakini plaže postoji veliki broj smeštajnih kapaciteta – od soba i studija, do hotela sa sadržajima i za nešto zahtevnije goste.

Gerakini se nalazi na samom početku Sitonije. Planina Holomontas koja se vidi u daljini predstavlja sjajnu pozadinu vodi Toronskog zaliva, odnosno Egejskog mora.Samo mesto Gerakini okruženo je maslinjacima, zimzelenim parkom i peščanom obalom zaliva Toroneos.

Ovaj gradić je jedno od najstarijih turističkih destinacija na Halkidikiju. Odlično je turistički razvijen i ovdje možete naći neke od većih hotela na Halkidikiju, ali isto tako i manje apartmane i kuće. Iako se radi o malom mjestu ne morate da brinete oko namirnica jer postoji nekoliko marketa.

Plaža je još jedan dragulj Sitonije.Peščana je i veoma prostrana. U pozadini ove plaže možete videti dva velika brda koja kao da štite ovu božanstvenu plažu sa belim peskom i kristalno čistom vodom. Osim svoje lepote plaža Gerakini Beach poznata je i po svom prostranstvu, duga je čitavih 600m a široka 100m. Gerakini plaža je duga skoro 6km i gotovo je sigurno da ćete naći kutak koji Vam baš odgovara.Ovde nema buke, gužve i večernjeg provoda. U letovalištu je, osim novootvorenog hotelskog kompleksa lux kategorije IKOS OLIVIA, još nekoliko malih, porodičnih hotela, taverni i kafića, marketa kao i pekara.

Sadražaja na plaži ne manjka, od ležaljki i suncobrana, do taverni, kafića i klubova u kojima možete probati neki od sportova na vodi. Kao i kod većine destinacija, prava stvar je ako dolazite automobilom ili iznajmite neki u rent-a-car agenciji.

Gerakini je idealno mesto za porodice sa malo decom, ima sve kvalitete porodičnog letovališta. Za sve one koji vole malo aktivniji odmor, a ipak žele da uživaju u čarima čiste vode i prostrane plaže, ovo je idealna pozicija da obiđu sva ostala mesta. Blizina Soluna je ono što najviše privlači turiste, a u lokalnim turističkim agencijama možete potražiti razne izlete pa i do tamo.

Naša preporuka je da na Gerakini beach idu porodice sa decom, mada je izuzetna i za sve kategorije ljudi osim onih koji žele noćni provod.

Gerakini beach, Sitonija – mapa

>

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven + six =