Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne obale Sitonije, Gerakini. Ovo mesto je nekad bilo poznato po rudnicima magnezita koji i danas postoje 1,5km severnije. Danas je to moderan turistički centar koji i sa svojom širokom ponudom smeštaja i usluga predstavlja izuzetno zanimljiv lokalitet. Duž celog mesta proteže se plaža Gerakini Beach koja do susednih plaža Kallives i Agios Mamas zauzima gotovo 6km. Plaža je peščana sa delovima dobro pokrivenim sadržaja mnogobrojnih hotela, taverni i kafića.Oko Gerakini plaže postoji veliki broj smeštajnih kapaciteta – od soba i studija, do hotela sa sadržajima i za nešto zahtevnije goste.

Gerakini se nalazi na samom početku Sitonije. Planina Holomontas koja se vidi u daljini predstavlja sjajnu pozadinu vodi Toronskog zaliva, odnosno Egejskog mora.Samo mesto Gerakini okruženo je maslinjacima, zimzelenim parkom i peščanom obalom zaliva Toroneos.

Ovaj gradić je jedno od najstarijih turističkih destinacija na Halkidikiju. Odlično je turistički razvijen i ovdje možete naći neke od većih hotela na Halkidikiju, ali isto tako i manje apartmane i kuće. Iako se radi o malom mjestu ne morate da brinete oko namirnica jer postoji nekoliko marketa.

Plaža je još jedan dragulj Sitonije.Peščana je i veoma prostrana. U pozadini ove plaže možete videti dva velika brda koja kao da štite ovu božanstvenu plažu sa belim peskom i kristalno čistom vodom. Osim svoje lepote plaža Gerakini Beach poznata je i po svom prostranstvu, duga je čitavih 600m a široka 100m. Gerakini plaža je duga skoro 6km i gotovo je sigurno da ćete naći kutak koji Vam baš odgovara.Ovde nema buke, gužve i večernjeg provoda. U letovalištu je, osim novootvorenog hotelskog kompleksa lux kategorije IKOS OLIVIA, još nekoliko malih, porodičnih hotela, taverni i kafića, marketa kao i pekara.

Sadražaja na plaži ne manjka, od ležaljki i suncobrana, do taverni, kafića i klubova u kojima možete probati neki od sportova na vodi. Kao i kod većine destinacija, prava stvar je ako dolazite automobilom ili iznajmite neki u rent-a-car agenciji.Gerakini je idealno mesto za porodice sa malo decom, ima sve kvalitete porodičnog letovališta. Za sve one koji vole malo aktivniji odmor, a ipak žele da uživaju u čarima čiste vode i prostrane plaže, ovo je idealna pozicija da obiđu sva ostala mesta. Blizina Soluna je ono što najviše privlači turiste, a u lokalnim turističkim agencijama možete potražiti razne izlete pa i do tamo.

Naša preporuka je da na Gerakini beach idu porodice sa decom, mada je izuzetna i za sve kategorije ljudi osim onih koji žele noćni provod.

Gerakini beach, Sitonija – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *