Početna / Jonsko more / Jonska ostrva / Krf / Dassia plaža
Dassia plaža
Dassia plaža

Dassia plaža

Dassia plaža

Rivijera kojoj pripada Krf, za razliku od drugih jonskih ostrva nema kraja. Odabirom Krfa kao vaše destinacije za letovanje odabrali ste neobično putovanje.Za one koji prvi put dolaze ovamo, mali domaći zadatak bio bi da se temeljno istraži grad Krf, da se obiđu obe tvrđave, nova i stara (stara će vam se verovatno više svideti, i po tome kako otmeno izgleda kada brodom prilazite Krfu iz Igumenice, a i po tome kako je uređena unutar svojih zidina); zatim treba da se popije kafa na Espianada trgu i da se obiđe i nekoliko gradskih crkava, a najpre crkva Svetog Spiridona, zaštitnika Krfa.

Nekada malo ribarsko selo Dassia na sunčanim plažama, udaljeno je od glavnog grada Krfa 12 km. Danas jedno od omiljenih letovališta na ostrvu pruža mnoge mogućnosti i zabave. Uživajte u tradicionalnoj Grčkoj kuhinji u mnogim tavernama, lepoti dugih peščanih plaža, mogućnošću bavljenja sportovima na vodi, gostoljubivosti domaćina i drugim mogućnostima za zabavu i opuštanje koji će sigurno zadovoljiti i one najizbirljivije.

Dassia ima dugačku ali usku plažu sa šljunkom uz šumski pojas borova i maslina. Čitav ambijent je mediteranski i čaroban. Najveći broj agencija sa našeg tržišta turiste vodi baš u Dassiju a ako samo jednom odete tamo shvatićete i zašto.

Glavna Dasia plaža je u delovima peščana u delovima šljunkovita, kao i skoro sve plaže na istočnoj obali Krfa, sa prelepo uređenim šetalištem dugim 3 km. Dasia plaža ima Plavu zastavicu – što znači da zadovoljava najviše evropske standarde kvaliteta i čistoće. Sama plaža nalazi se u podnožju šumovitih, zelenih brda pa je klima umereno-kontinentalna i nema vlage.Duž šetališta, naići ćete na veliki broj barova, taverna, kafea i prodavnica. Dasia je pravo mediteransko mesto, koje ljudi uvek iznova posećuju zahvaljujući predivnom moru, plaži i suncu.

Kako je plaža u Dasiji prilično velika i duga, na plaži je najčešće umerena gužva, a možete naći i neko izolovano mesto, uglavnom van sezone. U samom jeku sezone može da se desi da se pojača priliv turista ali i njihovog lokalnog stanovništa, ali ni to nije toliko alarmantno kao na pretrpanim plažama Halkidikija. Dasia plaže su odlično turistički organizovane. Opremljene su ležaljkama i suncobranima, ali ne i toaletima – toaleti su isključivo u tavernama i barovima.

Ako ste ljubitelji malo aktivnijeg odmora, odve ima sadržaja i za vas. Na Dasia plaži zastupljeni su razni oblici zabave na vodi, poput skutera, wind surfing-a, sandoline, paraglajdinga, skijanja na vodi – uživaćete u svojim omiljenim ‘’akrobacijama’’ na vodi.

Dassia plaža – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 3.5 ( 4 votes)

Pročitajte...

Trajekti za Krf

Trajekt za Krf – cene za 2017.

Ukoliko ste se sopstevnim automobilom uputili na Krf, dobili smo najsvežije informacije za red vožnje …

Trajekt od Krfa do Venecije

Trajekt od Krfa do Venecije

Putovanje trajektom ili brodom uvek predstavlja lep doživljaj. Te godine proveli smo puno dana na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

one × 4 =