Agia Paraskevi plaža, Skiatos

Agia Paraskevi plaža, Skiatos

Foto: http://www.skiathostravelguide.com

Plaža Agia Paraskevi, poznata i pod imenom Platanias se nalazi na južnoj obali ostrva Skiatos. Nalazi se u istom zalivu sa plažama Kolios i Vromolimnos. Ime je dobila po istoimenoj oblasti i crkvi koja se nalazi u neposrednoj blizini. Posebno zanimljiva dešavanja u ovoj oblasti su 26.jula kada lokalno stanovništvo svečano proslavlja dan Svete Petke(Paraskeve).Do plaže saobraća gradski prevoz, a stanice na kojima možete sići su br.15 i br.16. U blizini se nalazi put koji vas može odvesti na severnu stranu ostrva, do plaže Kehria ukoliko ste raspoloženi za malo više pešačenja (ovo naravno nikako nemojte raditi). Ukoliko ste pošli sopstvenim prevozom u blizini plaže postoji parking. U blizini se nalazi hotel Skiathos Princess i crkva Svete Paraskeve (Petke).

Plaža je prostrana, peščana i dobro organizovana. Na raspolaganju vam stoji veliki broj ležaljki i suncobrana koje možete rentirati. Vodite računa samo da niste zauzeli ležaljke koje su namenjene gostima hotela. Ukoliko ste pošli na plažu bez suncobrana, nadajući se da postoji prirodan hlad, prevarili ste se. Na plaži nažalost nema dovoljno prirodnog hlada.

Što se tiče ugostiteljskih objekata, na samoj plaži a i u bližoj okolini postoji veliki broj restorana i barova u kojima se možete osvežiti ili pojesti nešto tokom boravka na plaži.

Plaža je idealna za porodice sa decom, međutim opet ćemo vam napomenuti nedostatak hladovine kako biste se adektvatno pripremili.Idealna je za skijanje na vodi i mnoge druge sportove na vodi. Ukoliko želite, na Agia Paraskevi možete rentirati brodić za obilazak ostrva.

Agia Paraskevi plaža, Skiatos – mapa

Skiatos je vrlo zeleno ostrvo pokriveno gustom borovom šumom i smatra se zaštićenom zonom. Nalazi se odmah preko puta Evije i obale Tesalije, istočno od Piliona i zapadno od ostrva Skopelos. Skiatos je najmanje ali najkosmopolitskije ostrvo ovog arhipelaga i nalazi se u severozapadnom Egeju, na samo dva i po sata vožnje trajektom od Volosa.

Najzapadnije je ostrvo u skupini. Ima oko 70 lepih, mahom peščanih plaza. Grad Skiatos je jedino naselje na ovom ostrvu koje je ujedno luka i glavni grad ostrva.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *