Stavros za porodice

Destinacija u Grčkoj koja je popularna za porodice sa decom, je svakako Stavros.
Njegov geografski položaj, toplo i plitko more, planinski vazduh i svakako blizina velikih centara kao što su gradovi Solun, Kavala, Drama učinili su da Stavros postane omiljeno letovalište porodica sa decom i bebama.Dugačka peščana plaža koja se pruža duž čitavog mesta, daje dovoljno prostora za uživanje svakog njenog posetioca. Plaža se deli na dva dela levo i desno od mola. Desno od mola se nalazi plaža u parku Platana, ili Platania, a levo gradska plaža centralnog i novog dela Stavrosa.

Plaža Platania je jedna od najpopularnih plaža na Stavrosu, jer se nalazi u parku platana, i pruža prirodni hlad u toku vrelih letnjih dana. U samom parku se nalazi i četiri beach bara kao što su Aktio, Kozi i Ekstazi.
Pored lepo uređenih barova u samom parku pronaći ćete i uređeni i ograđeni park za decu sa ljuljaškama, toboganom i klackalicama. Za ljubitelje prirode i boravka u njoj, takođe se u okviru parka mogu naći i drvene klupe i sto, za piknik u prirodi sa najmladjima.

Takođe, za one koji žele malo da obiđu Stavros, to mogu učiniti i simpatičnim vozićem koji kruži oko Stavrosa i vozi do jednog od simbola Stavros -a, njegovog vidikovca.Sam centar Stavrosa je bogat mnogobrojnim prodavnicama, restoranima i tavernama.
U zoni šetališta nalaze se sa jedne strane prodavnice sa raznovrsnom robom a sa druge moderni i tradiconalni restorani i taverne. Nekoliko restorana u svom sastavu imaju i moderne igraonice za decu, što je vrlo bitno spomenuti.

U samom centru uz šetalište nalazi se i park sa prelepom fontanom, i ogradjenim igralištem za decu.
Za sve one koji su ljubitelji šetnje važno je napomenuti da popodnevne i večernje sate mogu iskoristiti za obilazak jednog od najlepših delova Stavrosa, njegovog starog dela i vidikovca odakle se pruža prelep pogled na čitav grad i zaliv Strimonikos.

U Stavrosu se nalazi i nekoliko lekarskih ordinacija, neki od njih su lekari opšte prakse, pedijatri, stomatolozi….Njihove usluge pokriva polisa medjunarodnog zdravstvenog osiguranja, koju preporučujemo da uzmete pre polaska na letovanje.
Hitna pomoć se nalazi na 20 km od Stavrosa, a prva bolnica u Solunu.Za veće nabavke i kupovine u Stavrosu se nalaze i dva velika supermarketa u samom centru i pri ulasku u Stavros, i veliki broj manjih supermarketa. Čuveni Lidl se nalazi na 2 km od Stavrosa prema mestu Vrasna Paralia.
Pijačni dan je četvrtak i pijaca se nalazi u ulici u starom delu Stavrosa.
Boravak u Stavrosu se može obogatiti i posetom jednog od lokaliteta u okviru izleta koji možete organizovati sami, ili uz pomoć lokalne turističke agencije.

Preporučujemo sledeće izlete:
• izlet Piratski dan: jedan od popularnih izleta, koji sadrži vožnju brodom do pustog ostrva Kavkanas, kupanje i uživanje na peščanoj plaži i tirkizom plavom moru. U okviru izleta je i kapetanov ručak, muzika sa broda i dobra zabava.
• izlet Solun i njegove znamenitosti: crkva Sv. Dimitrija, srpsko groblje Zejtinlik, šoping zona Soluna.
• izlet Kavala i ostrvo Tasos: na ovom izletu upoznaćete se sa istorijom Olimpijade i arhiološkim nalazištem rodnog mesta Aristotela,
• izlet Sveta Gora: samo muškarci mogu ići na ovaj izlet a žene uživaju u krstarenju oko Atosa za to vreme


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *