Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Spathies plaža, Sitonija
Spathies beach - Sitonija - Grcka
Spathies beach - Sitonija - Grcka

Spathies plaža, Sitonija

Spathies plaža, Sitonija

Mali peščani zaliv i u njemu plaža Spathies nalazi se 14km od Neos Marmarasa.Obzirom da je sastavljena od dve male uvale, bitno je spomenuti da ovde postoji i kapija kroz koju se prolazi ka većoj Spathies plaži. Veća plaža nema prirodnu hladovinu ali je neuporedivo manja gužva.

Manja plaža je baš mala, do 5m širine. Na sred plaže je bor koji je veliki i pravi ogromnu hladovinu. Ova plaža nije uređena ali je dosta popularna kod porodica sa decom, tako da ukoliko želite da uživate u miru morate doći rano ujutru. Obe plaže su peščane i nisu uređene. Nema ležaljke ni suncobrane, barove i restorane, pa je naša preporuka da sve ponesete sa sobom.
Ono što je interesantno a malo turista zna, je da je ova plaža stanište morskih kornjača.

Sela koja su neposredno u blizini obala će vas očarati svojim živopisom. Kristalno čisto more je osnovna karakteristika Sitonije. Bez prevelike gužve i buke ćete uživati u svakom danu odmora na ovom grčkom biseru. Sitonija je kao stvorena turiste koji vole aktivan odmor. Sitonija se nalazi na rasksrnici Halkidikija. S obzirom na geografski položaj sa Sitonije je dostupan Solun, Kasandra i Atos. Dakle, ukoliko ste raspoloženi za obilazak celog Halkidija, Sitonija je najbolja polazna tačka.Sitonija je simfonija u plavom i zelenom; nema imena za sve nijanse i boje vegetacije, mora i neba koje ćete naći ovde.Uzbudljiv pejzaž poziva ljubitelje prirode i odmora da ovde potraže utočište od gužve i vreve.

Spathies plaža, Sitonija – mapa
Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 4.2 ( 3 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =