Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Kastri plaža, Sitonija

Kastri plaža, Sitonija

Kastri plaža, Sitonija

Na području nekadašnjeg antičkog grada Galipsos, spominjanog od strane istoričara Heorodota nalazi se božanstvena plaža Kastri. Na malom ostrvu Kastri po kom je ova plaža i dobila ime, postoje i ostaci stare naseobine.Do ove plaže nije baš tako lako doći. Do nje vodi uzani put. Trebalo bi ići starim putem uz plažu, koji ide od Agios Georgiosa u Nikitiju do Ai Yiannis plaže. Od plaže Agios Yiannis (koja ima veliki parking i koja je izuzetno lepa) do plaže Kastri možete doći za par minuta. Preporučujemo kolima, ali može i peške (mi prošetamo peške pored prelepih vila koje je okružuju).
Plaža se sastoji iz dva dela koja su razdvojena stenovitim rtom. Peščana je i u vodi u na obali. Plićak je dug oko 50m, pa je ova plaža idealna za neplivače i decu. Na Kastri plaži gotovo da nikada nema gužve pa je idealna za potpuni mir i raj je za hedoniste koji žele da se isključe od gradske gužve. Na samoj plaži nema turističkih sadržaja zato je neophodno da sa sobom ponesete peškire i suncobrane, hranu i vodu.

Sa Kastri plaže možete uživati u predivnom zalasku sunca. Ovde možete napraviti prelepe fotografije, ili jednostavno ostaviti sve kamere sa strane i meditirati uz neponovljiv zalazak.

Po nama, ova plaža je nepravedno zanemarena od strane naših turista. Prelepo prirodno okruženje, izuzetno cenjeno među Grcima koji ovde prave lepe kuće za odmor, zato je svaka preporuka ne propustiti čari ovog bisera Sitonije, uzvratiće Vam neslućenim mirom i lepotom.

Pored Kastri plaže nalazi se brdašce sa koga se pruža odličan pogled, a putić dalje vodi do ostrvceta na kome kažu da se nalaze ostaci drevnog grada (nismo prlivali do njega, ako neko jeste – nek nam napiše neki komentar ispod teksta)

Kastri plaža, Sitonija – mapa
Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 4.45 ( 2 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 6 =