Panteleimonas plaža
Panteleimonas plaža

Panteleimonas plaža

Panteleimonas  plaža – južna Pieria

GPS : 40.015455, 22.592161Prelepa peščana plaža u podnožju Olimpa koja predstavlja kombinaciju peska i šljunka. Poseduje izuzetno čistu vodu i bogatu vegetaciju. Plaža ima dosta sadržaja kao i spasioca u sezoni. Ulazak u vodu je postepen, tako da je  pogodna za porodice sa malom decom. Osim što možete iznajmiti ležaljke sa suncobranima, na plaži se organizuju sportovi na vodi kao i razne sportske aktivnosti: basket, odbojka, stoni tenis. Tokom leta ovde se često organizuju takmičenja u odbojci i košarci.

Panteleimonas plaža – mapa
3 Komentara

 1. Planiram da idem ovog lepa s porodicom (ja, supruga i dete) u Panteleimonos, svojim kolima.
  Mozete li mi reci Vase utiske o tom mestu i da li mogu da nadjem dole adekvatni smestaj kada odem, na licu mesta (video sam da postoje dosta kampova u ovom mestu). Vreme letovanja oko 20. juna.
  Zanimaju te takodje putarine do tog mesta i gde najboljenatociti gorivo, cuo sam da je najjeftinije u makedoniji.(da li se u makedoniji placa gorivo u evrima ili denarima?)
  Hvala unapred! 🙂

  • Poštovani Zorane, Panteleimonas je malo i interesantno mesto, prepuno velikih platana (po kojima je mesto i dobilo ime). Plaža je solidna, a u blizini se nalaze i druga atraktivna mesta koja možete obići. Važna napomena je da izbegavate auto put kada idete do okolnih mesta (npr. do Leptokarije u Lidl), nego da koristite magistralni, razlika u utrošenom vremenu je mala, a ima nekoliko naplatnih rampi i skupe se putarine. Ukoliko tražite kamp, ima ih puno u tom delu i neće biti problema da pronađete slobodno mesto. Što se tiče goriva, svakako je jeftinije u Makedoniji, a možete platiti i u evrima. Imate pumpu neposredno pre ulaska u Grčku, tako da tu napunite rezervoar. Lep provod i napišite nam neke utiske kada se vratite.Srećno!

   • U Makedoniji nikako nemojte sipati gorivo! Toliko je lošeg kvaliteta da ne vredi ni džabe da vam daju jer možete napraviti veliki kvar na autu.
    Pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *