paleokastrica foto jelena vukelic

Paleokastrica najlepše plaže Krfa

Paleokastritsa najlepše plaže Krfa

 

Lokacija:

Paleokastrica čini skup nekoliko živopisnih, manjih, potpuno zasebnih zaliva. Nalazi se 26 kilometara severozapadno od glavnog grada Krfa.Paleokastritsa je jedna od najlepših plaža u Grčkoj. Ima čak 6 spektakularnih zatvorenih uvala, sa prelepom tirkiznom vodom. Ovde se nalazi mnoštvo plaža, od kojih se do 15 može doći samo brodom. Voda je hladna, ali kristalno čista, idealna za ronjenje. Na plažama postoje taxi brodići, ležaljkse sa suncobranima, motorni čamci, pedolina i ostali sportovi na vodi. Popularne su mnoge pećine do kojih možete doći samo brodićima.

paleokastrica plaza paradise foto Jelena Vukelic

Naša preporuka je da iznajmite čamac i obiđete sva skrivena mesta ovog područja. U zavisnosti od jačine motora, veličine čamca, broja sati i potrošenog goriva, jedan sat u čamcu iznajmljenom u najvećem zalivu Paleokastrice – Agia Triadi košta oko 40 evra, što ne zvuči mnogo ako vas je na primer četvoro. Od vlasnika čamaca dobićete mapu te oblasti, kao i savete do koje mere smete da se približite plaži da elisa vašeg čamca ne bi udarila o podvodne stene ili peščano dno. Ako iznajmite čamac na dva sata, to je otprilike dovoljno da obiđete većinu zaliva, delom uplovite u najveću pećinu sa tirkiz plavom vodom i skočite par puta u čisto, hladno more blizu obala prelepe plaže Homo do koje možete doći samo vodenim putem.Najlepši pogled na sve zalive Paleokastrice pruža se iz sela Lakones 2 km putem iznad zaliva. Odavde potiču i sve panoramske, turističke fotografije. Nešto malo iznad sela Lakones, iza sela Krini naići ćete na veliku, napuštenu vizantijsku tvrđavu Angelokastro iz XIII veka.

U Paleokastrici još obiđite Manastir, okerasto zdanje sa jarko ružičastom bugenvilijom na ulazu, smešteno na brdu između dva najzapadnija zaliva. Monasi su očigledno veliki ljubitelji raznovrsnog cveća i drugog rastinja, jer su dvorište pretvorili u fantastičnu baštu. Možete baciti novčić u bunar želja, ili u maloj prostoriji – muzeju pogledati izložene stare spise, ogromnu školjku i skelet „morskog čudovišta“ koje su u prošlim vekovima ulovili mornari sa ovih obala.

Opis:Paleokastritsa je ujedno i ime najživopisnijeg sela na ostrvu  Krfu pored kojeg se nalazi ova plaža.

Najbliže mesto:Paleokastritsa

Paleokastritsa plaža – mapaОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *