Marmakas plaža

Marmakas plaža

Plaža istočne obale Itake sa drvećem na plaži koji pravi prirodni hlad.Marmakos je za svaku preporuku za sve one koji žele da uživaju u miru, opušteno bez ikakve gužve. Preko puta plaže je malo ostrvo do kojega možete doplivati (samo za iskusne plivače).

Na samoj plaži nalazi se red platana, sa lepom hladovinom, i jedna mala kantina gde možete kupiti nešto da prezalogajite.
 

Do Marmakas plaže se može doći iz mesta Frikes, odvaja se put sa leve strane i taj put je u lošem, ali prohodnom stanju. Trenutno se renovira, ako dobijete neku noviju informaciju, javite nam.

Drugi put do ove plaže vodi od Afales plaže preko brda, dosta lošim putem, ali prohodnim. Dok smo se mi probijali kolima, pored nas je proleteo jedan ogroman kamper, sav začuđen što mi poštujemo svoje vozilo. Shvatili smo da je kamper verovatno iznajmljen, a naravno da nismo ni žurili, nego smo uživali u pogledu i prirodi koja nas okružuje.

Na vrhu brda se nalazi stara vetrenjača i crkva (već pogađate – zaključana). Slikali smo dosta i put o kome pišemo, svakako je bolje ako imate terensko vozilo, a ako imate običan auto, onda svakako idite iz mesta Frikes. Propustićete divne pejzaže, ali ćete sačuvati amortizere.

Na Marmakas plažu dolazi veliki broj jahti i brodova. More je mirno, priroda divna, tako da je sve za uživanje spremno.

 

Marmakas plaža – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *