Marata plaža, Skiatos

Foto: https://www.skiathos-palace.gr

Plaža Marata je jedna od omiljenih izbora Italijana na Skiatosu. Često nam se dešavalo da na Marati zaboravimo da smo u Grčkoj, pogotovo u avgustu kada su u toku kolektivni odmori.Plaža Marata je udaljena 11km od grada Skiatosa. Nalazi se na samo 500m udaljenosti od plaže Kukunaries. Pored stepenica koje vode do plaže nalazi se improvizovani parking ukoliko ste krenuli sopstvenim prevozom. Ukoliko ste pošli gradskim prevozom siđite na stanici 19 ili 20. Do plaže se stiže stepenicama vrlo brzo. Dešava se, pogotovo u avgustu, da su ležaljke rezervisane.

Na plaži se izuzetno lep bar u kom se možete osvežiti. Internet veza u baru je poprilično dobra, međutim ne pokriva celu plažu iako je “mala“.

Sportskih sadržaja nema. To neće oduševiti sve one koji vole aktivni odmor ali, kao što znate, ovo ostrvo nudi pregršt svega i za sve kategorije turista. Tako da ukoliko poželite da se aktivirate pređite na susednu plažu Kukunaries.

Možda vam bude zanimljiva uvala do koje možete doplivati sa Marate. Sa leve strane, kada zaobiđete stene, nalazi se prelepa uvala ukoliko želite da se osamite i uživate u prirodi bez buke u okolini.

Grčka nije samo lepa sa svojim morskim pejzažima, osobitom arhitekturom, i predivnom hranom, već je i neverovatno pristupačna, osobito turistima sa našeg područja. Uživajte na Skiatosu svim svojim čulima, opustite se i dozvolite sebi da osetite koliko je priroda darovala lepote na ovom svetu.Skiatos

Malo šumovito ostrvo iz arhipelaga Severni Sporadi. Peščane, šljunkovite i stenovite plaže, okružene borovom šumom i maslinjacima, svrstavaju Skiatos među najatraktivnija ostrva Mediterana. Prirodne lepote dopunjene vrhunskim hotelima, brojnim restoranima, kafićima, barovima, noćnim klubovima i diskotekama čine ga privlačnim za sve brojniju turističku klijentelu. Ono po čemu je jedinstven jeste podatak da uz dva slatkovodna jezera ima i veliki broj izvora slatke vode.

Na ostrvu živi nešto više od 6.000 stanovnika. Čak 80 odsto su meštani istoimenog glavnog grada, Skiatosa.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *