Loutro plaža, Chania, Krit

Loutro plaža, Chania, Krit – mapa

Na Kritu ćete pronaći neke od najznačajnijih arheoloških nalazišta na svetu, kao što je Minojska palata – Knosos, Faistos, Malia i Kato Zakros.Takođe ćete posetiti važne manastire, od kojih su neki izgrađeni i pre više od 15 vekova: Preveli manastir u južnom Retimnu, manastiri u južnom Heraklionu kao i Arkadi i Toplus manastiri, koji imaju veliki istorijski značaj. Šetnje kroz dvorce ostrva odvešće Vas u vreme Venecijanaca i Vizantinaca. Posebno je važno istaći Kasteli u Hanji, Fortezu u Retimnu, tvrđavu Heraklion, Frangokastelo u južnoj Hanji, Kazarma
tvrđavu u Sitei i Monte Forte u Lasitiju. Mnoga blaga ostrva izložena su u brojnim muzejima. Posetite one u Hanji, Retimnu i Heraklionu. Takodje, impresivan je i Cretaquarium, prirodnjački muzej i istorijski muzej Krita. U Mirti se nalazi muzej Nikosa Kazancakisa i u Fodeleu naći ćete muzej El Greka.

Izvorna gostoljubivost koja je istinski nezaboravna. Krićanska gostoljubivost deli karakteristike njegovog čuvenog pejzaža: grandiozna, velikodušna i beskrajno
predusretljiva. Porodice su veoma srećne da podele mnoge specijalitete ostrva-dakos salata, rakija u izobilju ili iskustvo mantinadesa, poema koja cesto prati krićanska lira ili flauta.
Takođe, ima i priča o velikim ljubavima i prijateljstvima koje karakterišu ponosne i familijarne ljude. Vi takodje možete postati deo ove jedinstvene porodice.Loutro je mirno – malo seoce, oko 95% ljudi koje vidite ovde su posetioci. Potrebno je manje od pet minuta od zaliva kod hotela Sifis Hotel & Maestrali Bar do ove plažice. U blizini plaže nalaze se taverne, mini-market. Plaža je šljunkovita.

Loutro izaziva neku veliku emociju, bar je nama tako bilo – možda zbog jedinstvene kombinacije strmih, oštrih, stena i zveketa kozijih zvona koje se ovde čuju. Panorama koju ovde vidite ne viđa se na svakom grčkom ostrvu i u svakom grčkom gradu. Zaista je posebna i kombinacija je rustičnog i pomalo divljeg. Kombinacija svetlosti koje pravi sunce pokraju ovih stena je zaista impresivna. Svakak preporuka je da posetite ovo magično mesto.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *