liri-plaza-liri-beach-pilion-pelion-grcka-greece-www.mojagrcka-17
liri-plaza-liri-beach-pilion-pelion-grcka-greece-www.mojagrcka-17

Liri plaža

Liri plaža

Liri plaža se nalazi na jugoistoku poluostrva Piliona, u podnožju sela Liri na oko 58 km od grada Volosa. Plaža je mešavina sitnog i krupnog šljunka, peska i kamenja.Izuzetno je atraktivna, sa čistom, tirkiznom, kristalnom vodom. Put do plaže je dobar i možete se kolima spustiti do same plaže. Ne postoji organizovan prevoz lokalnim autobusima do ove plaže.

Liri okružuju visoke stene, tako da je plaža pogodna za planinarenje. Na plaži nema organizovanog iznajmljivanje ležaljki, niti bilo kog drugog sadržaja, tako da sve morate da ponesete sa sobom.

 
Uz plažu se nalaze i dve skrivene pećine, a talasi su česta pojava. Sa kopna možete videti susedno ostrvo Skiatos.U sezoni ovde ima dosta posetioca koji traže netaknutu prirodu i izolaciju. Iz godine u godinu plaža postaje sve popularnija.

U samom mestu Liri možete naći privatan smeštaj i probati ukusne specijalitete u lokalnim tavernama. Mesto Liri datira još iz antičkog perioda, a osnovali su ga ljudi iz susednog sela Promiri koji su pobegli u Liri, posle velikog masakra sprovodenog u njihovom selu. Svakog 23 Avgusta u Liri se organizuje sajam i svečanosti u čast Bogorodice.

Liri plaža – mapaОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *