Limnionas plaža

Limnionas plaža

Limnionas plaža se nalazi na istočnoj obali Piliona, oko 58 km od grada Volos, izmedju plaža Milopotamos i Lampinou.Iako je ovo šljunkovita plaža, sa peščanim delovima, glavna odlika su joj velike stene uz samu obalu. Voda je tirkizno zelena i izuzetno bistra. Put do plaže je zemljan i malo nezgodan, ali postoje putanje koje ga povezuju sa susednim plažama. Preporučuje se mladjim turistima i planinarskim ekspedicijama.Za sve ljubitelje ronjena ovo je idealna plaža, jer se u njenom okruženju nalaze mnogobrojne pećine. Plaža je za svaku preporuku za opuštanje i uzivanje. Prema pričama lokalnog stanovništva na ovom mestu je uništena Kserska flota 480 godina pre n..e.

Danas Limnionas predstavlja prirodno stanište sredozemnih foka (Monachus) koje su zaštićene zakonom.

Na plaži postoji ruševina stare gradjevine, a sagrađena je kućica do koje se možete popeti stepenicama. Sa vrha te kućice pruža se prelep pogled na plažu. Turisti Limnionas često posećuju čamcima i kanuima, gde razgledaju okolne pećine. U sezoni se dešava da se na plaži mogu iznajmiti suncobrani sa ležaljkama.Limnionas plaža je teška za prilaz kolima, većina ljudi dolazi džipovima ili motorima. Mi smo išli kolima do crkve koju možete videti na slici. Tu smo parkirali auto i uočili nešto prosto neverovatno – naime, iz crkvice koju vidite na slici izvire pijaća voda, hladna kao led. Fotografisali smo i crkvu i izvor, pa prošetali desetak minuta po neravnom putu do plaže. Sve u svemu, može se doći kolima do plaže, ali je put veoma loš i morate biti baš dobar vozač da ne bi ostavili auspuh ili amortizere negde na putu. Možda je bolje da sledite naš primer, dođete do crkvice (isto je loš put), parkirate se, osvežite i nastavite do ove prelepe plaže, gde ćete zaboraviti na sve probleme pri dolaženju. Limnionas plaža je toliko lepa da svakako zaslužuje obilazak, pa makar se malo i namučili pri dolasku.

Od plaže možete doći i do čuvene Mylopotamos plaže prečicom, kažu da treba malo od pola sata, mi nismo proverili tu informaciju. U svakom slučaju, put nije prohodan kolima.

Do plaže se dolazi skretanjem sa glavne magistrale pored mora, obratite pažnju ako idete iz pravca jug – sever, neposredno iza poslednje krivine kojom se izlazi iz velike uvale je naglo skretanje desno. Slikali smo to skretanje, kao i oznaku koja je postavljena. Nadamo se da ćete tako lakše stići do Limnionas plaže.Napomena: dešava se da izvor vode kod crkve presuši, ponesite vode.

Limnionas plaža – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *