Laganas

Laganas

Udaljen je 8 km od od glavnog grada ostrva i 8 km od glavnog aerodroma Dimos somos.

Laganas je mesto na južnom delu ostrva, vrlo popularno kod mladih Engleza, a sve više i naših turista.Predstavlja glavni centar za noćni provod. Ko je putovao po raznim „atraktivnim“ destinacijama gde „nude ludu zabavu“, ovo je pravo mesto za njega.To je jedna ulica u kojoj se nalaze „klubovi“ i „kafići“ i nekoliko okolnih ulica rezidencijalnog tipa u kojima su apartmani i hoteli.
Dakle, veštački, bez šmeka, sa peščanom plažom na kojoj se kupaju svi oni koji se „zabavljaju“, jer ih more praktično i ne interesuje. Naravno, cene su solidno više u odnosu na ostala mesta po ostrvu. Ovde vlada urbana glasina da se u Laganasu skupljaju pijani Englezi koji „skidaju gaće“ i „baš su stoka“, da je prevelika buka pogotovo noću, tako da se ne preporučuje za porodični odmor.
Laganas plaža je lepa i dugačka 5 km. Duž čitave plaže se prostiru razni barovi, taverne, restorani. Zbog kornjača koje se ovde gnezde, ovde su ograničeni sportovi na vodi. Nedaleko od plaže su mala ostrva Marathonisi, St. Sostis i Pelouzo do kojih možete doći lokalnim brodićima. Ostrvce St. Sostis je ime dobilo po crkvi i sa Zakintosom je bilo spojeno do 1663. kada ih je zemljotres razdvojio. Sada postoji lepi most koji ih spaja.

Laganas – mapaОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *