Argasi

Argasi

Foto: http://www.argassi-zante.com

Argasi je jedno od najpopularnijih turističkih mesta na istočnoj obali ostrva koje je nekada pripadalo gradu Zakintos a danas se razvilo u zaseban turistički centar.Nalazi se u neposrednoj blizini grada Zakintosa, do kojeg se može doći i pešice.
Mesto se pruža se duž obalnog puta i savršeno je za mlade i sve ostale željne dobrog provoda, ali ima mogućnosti i za mirniji odmor. Plaža u gradu je uska, peščana, i pruža se celom dužinom odmarališta, tako da nikada niste daleko od mora. Blizu se nalazi rt Vassilikos, gde se nalaze najlepše plaže na ostrvu. Sama plaža je bogata uvala, stenama i kamenjarom. Prava atrakcija je stari most iz 1885 godine koji se nalazi u moru na plaži.

Argasi kombinuje neke od najboljih karakteristika drugih naselja. Ima veliki dijapazon barova, restorana, noćnih klubovi i prodavnica, što je privlačno za ljude svih uzrasta, posebno za roditelje koji putuju sa decom tinejdžerima. Glavni centar je kompaktan, dajući gradu živu atmosferu, a van centra grada je znatno tiše i opuštenije. Ako želite da promenite mesto, u blizini je letovalište Laganas, a možete i da prošetate do glavnog grada Zakintosa.


Iznad Argasija se nalazi planina Skopos, gde se nalazi crkva Device Marije iz 1624 godine. Prekoputa se nalazi Artemisov hram, a oko crkve su ostaci nekadašnjeg hrama.

Argasi – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *