Koukounaries-beach-Koykoynaries-plaza-skiatos-skiathos-grcka-greece-www.mojagrcka-25
Koukounaries-beach-Koykoynaries-plaza-skiatos-skiathos-grcka-greece-www.mojagrcka-25

Koukounaries plaža

Koukounaries plaža

 

Koukounaries (čita se Kukunaries) plaža je najpopularnija plaža na Skiatosu. Mnogi poznavaoci smatraju da je jedna od najlepših u Grčkoj. Već godinama se nalazi na top listi najbolje ocenjenih, na osnovu brojnih anketa turista iz celoga sveta. Koukounaries u prevodu znači šišarka, a ime je dobila zbog toga što je okružena šumom kamenog bora, koji pravi odličan prirodni hlad. Celo područje oko plaže je prirodni rezervat i zaštićeno područje, gde je organičena i strogo kontrolisana gradnja.Koukounaries je ujedno i naselje udaljeno 11 km od glavnog grada Skiatosa i predstavlja najzapadnije letovalište na Skiatosu. U mestu živi svega 150 ljudi, ali tokom letnje sezone taj broj se drastično uvećava. Avgust je mesec kada je ovde najveća gužva. U glavnoj ulici se nalaze mnogobrojne prodavnice, marketi, taverne, kafići… Postoje dva hotela, kamp i mnoštvo privatnog smeštaja apartmanskog tipa.

Koukounaries plaža – galerija slika

Koukounaries beach

Koukounaries plaža je dobro povezana sa celim ostrvom redovnim autobuskim linijama. Autobus ide na svakih pola sata. Celo ostrvo nije veliko, tako da se brzo stiže na sve destinacije. Javni prevoz je dobro organizovan ali vas upozoravamo na velike gužve koje nastaju krajem dana, kada se svi vraćaju sa plaže. Postoji i mala luka, gde mnogi parkiraju svoje brodove.

Na samoj plaži ima dosta sadržaja. Na raspolaganju su vam ležaljke sa suncobranima (cena 8 eur u 2015. godini), tri taverne, barovi i dva kioska sa grickalicama, cigaretama i sl. Postoji i dobra ponuda raznih sportova na vodi. Voda je plitka i topla, tako da se preporučuje porodicama sa malom decom.

2012. godine plaža Koukounaries je dobila Plavu zastavicu zbog izuzetno čiste vode.

Koukounaries plaža – video

Ako ne volite gužve, u blizini Koukounaries plaže se nalazi mirnija plaža pored hotela Xenia kao i Ambelakia koja ima bar-restoran. Do njih možete doći pešice od poslednje autobuske stanice broj 26. Odavde vode i staze za još jednu čuvenu plažu -Banana.

Koukounaries plaža – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *