Kolios plaža, Skiatos

Kolios plaža, Skiatos

Foto: www.flickr.com/Sheepsheds

Skiatos je ostrvo na kome ćete se dobro provesti i odmoriti. A sa ovog ostrva pored prekrasnih slika i uspomena, ponećete i miris meni nepoznatog cveta koji cveta na Skijatosu.Prelepe bele kuće sa drvenarijom u raznim bojama, balkoni i prozori ukrašeni cvećem, mali trgovi i mreža uskih kaldrmisanih uličica koje se spuštaju prema pešačkoj ulici Papadiamandi ili prema luci, radnjice, prodavnice, pabovi, taverne, restorani brze hrane, kozmetički i frizerski saloni, zastupljenost različitih jezika i različitog životnog doba turista, raznolikost nota svaki dan vaseg boravka učiniće nezaboravnim.

Kolios je mala, ušuškana plaža na južnoj strani ostrva, udaljena oko 8km od grada Skiatosa. Ukoliko duva vetar, Kolios je idealno sklonište! Zaliv je u obliku grčkog slova omega, tako da je plaža idealno sakrivena pri naletima vetrova. Nalazi se na južnoj strani ostrva, gradski prevoz je idealno rešenje ukoliko niste rentirali vozilo. Kolios plaža se nalazi između plaža Vromolimnos i Agia Paraskevi. Stajalište za ovu plažu je br.14, mada možete sići i na stanici broj 13 ili 15, pošto su relativno blizu. Do plaže je lepo uređen put tako da oko toga nema brige.

Plaža je peščana, lepo uređena sa velikim brojem ležaljki i suncobrana koji vam stoje na raspolaganju. Sjajno turistički organizovana. Ono što je bitno spomenuti da je ova plaža na takvoj poziciji da je zaklonjena od vetrova. Na samoj plaži se nalazi taverna u kojoj možete popiti piće ili ručati, cene zavise od sezone. U jeku sezone umeju da budu malo skuplje ali to nije pravilo.U blizini plaže se nalaze smeštajni objekti, restorani i marketi. Na samoj obali nalaze se taverne uređene u grčkom stilu. Zbog toga smatra se idealnom plažom za porodice sa decom.

Lepa, mirna i ušuškana, al iz nekih nama nepoznatih razloga nije ušla u izbor za 10 najomiljenijih plaža na Skiatosu. Uglavnom je omiljenija ljudima sa decom, vaš zbog te “ušuškane“ atmosfere koja vlada na plaži.

Kolios plaža, Skiatos – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *