Kalo Livadi plaža, Mikonos

Mikonos se u mnogo čemu izdvaja u odnosu na druga grčka ostrva. Ovde je sve lepše, skuplje, bolje, šarenije, bučnije. Jer, Mikonos je svet glamura i zabave, zlatnog peska i noćnih klubova, slavnih i bogatih, dekadentnih i ekstravagantnih, svet kontrasta, liberalizma i tradicije. To je ostrvo prestižnih barova, vrhunskih restorana, mondenskih butika. Ovde su jahte najluksuznije, kokteli najhladniji, a atmosfera u klubovima najužarenija.

Ali, Mikonos nije samo mesto ludog provoda i žurki. Mikonos je prelepo ostrvo sa divnim brdovitim predelom, čistim morem, dugačkim zlatno peščanim plažama, bezbroj pravoslavnih crkava i kapela, starim vetrenjačama, sa prepoznatljivim crvenim krovovima, i živopisnim selima. Čitavo ostrvo je velika ambijentalna celina sa ujednačenom arhitekturom koja podseća na grčku zastavu: kuće su bele sa ravnim krovovima, imaju plava vrata i prozore, uske popločane ulice i čarobne cvetne balkone. Ovakva lepota je osigurala scenografiju za mnoge filmove koji su se snimali na Mikonosu.

Ribari isplovljavaju u ponoć kada turisti kreću u noćni provod, a brodovi se vraćaju u praskozorje. Na doku ih dočekuje pelikan Petros i cupka dok mu kljun ne napune ribom. Petros je maskota Mikonosa koji, prema proračunu turističkih radnika, postoji već 50 godina. Naravno, reč je nasledniku nekadašnjeg Petrosa (koji je živeo 29 godina) i svaki naredni se savršeno uklapao u dnevno uhodan ritam – kada ga ribari nahrane, odgega kroz uske vijugave uličice pored zlatara, suvenirnica i crkve do luke koja je prepuna restorana i tu nastavlja da čeka – ručak.

Kalo Livadi je jedna od najudaljenijih, ali i najvećih i najlepših plaža na ostrvu. Kao i na većini plaža i ovde preovladjuje sitan pesak i kristalno bistra voda. Uglavnom se ovde okupljaju mladi, ali ovde možete naći porodice s decom, jer je plaža toliko velika da svako na njoj može naći svoje mesto. Duž cele plaže rasprostranjene su ležaljke kao i veliki broj suncobrana od trske. Plaža je dobro organizovana beach servisom, tako da u svakom tranutku možete sa svoje ležaljke naručiti kafu, omiljeno piće ali i hranu. Od pre par godina otvaranjem Beach Bar Restaurant-a „Solymar“, ova plaža je postala veoma popularna i mesto je okupljanja najpoznatijih grčkih glumaca, sportista, raznih estradnih umetnika i političara. Restoran osim izuzetnog menija, u kome možete naći neka neobična i veoma ukusna jela, nudi i bogat izbor vina i šampanjaca, uz izuzetan provod.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *