Kalafatis plaža, Mikonos

Glavni razlog zašto turisti opsedaju ovo ostrvo Kiklada je noćni život koji je vrlo uzbudljiv i nije ni čudo što Mikonos i Ibica tokom leta važe za dve najvrelije tačke planete.Glavni grad, u kom se nalazi većina barova i klubova, leti je pun ljudi svih godina, različitih seksualnih opredeljenja i muzičkih ukusa. Svi imaju jednu zajedničku osobinu – spremnost na celonoćnu zabavu. Noćni provod ne prestaje čak ni kada svane dan, a kupanje i sunčanje samo su mali predah između dve dobre žurke.

Velik broj barova i klubova su vrlo otmeni i skupi, ali neki su predviđeni za mlađe posetioce. U mnogobrojnim klubovima gostuju svetski priznati di-džejevi uz koje zabava traje celu noć. Najpoznatiji klubovi su „Argo“, „Tropikana“, „Kavo paradiso“ (izgrađen u steni sa pogledom na plažu), „Aigli“ i poznati „Pjero’s“ (gej klub sa transvestitskim predstavama). Zabave se organizuju i na najpoznatijim plažama Peradajz, Super Peradajz i Platis Ialos.
Mikonos ni po čemu nije obično ostrvo. Ono je mondensko ostrvo na kojem su svi turisti glamurozni i šetaju kao da su upravo sišli sa naslovnih strana modnih magazina. Na Mikonosu mnoge poznate ličnosti imaju vile, a postoji, čak, i lista milijardera koji čekaju priliku da kupe zemljište i izgrade kuću!Suncobran i dve ležaljke mogu da koštaju pet, ali i 500 evra, a sve zavisi od toga da li turista želi da bude viđen ili da vidi nekog.

Kalafatis plaža je jedna od najvećih plaža, koja zahvaljujući svojoj širini i vetrovima, nudi izuzetne uslove svima onima koji uživaju boreći se s talasima. Ovde dolaze svi oni koji vole sport, i tu im se pruža prilika da se dokažu u skijanju na vodi, surfovanju, ski džetu i jahanju. Voda na ovoj plaži je plitka a polovina plaže je pokrivena ležaljkama i suncobranima. Tu je i restoran „Tallasa“ koji ima veoma dugu tradiciju i poznat je po svojim specijalitetima kao što su špagete s jastogom, sveža riba i meso sa domaće farme. Za ljubitelje italijanske kuhinje tu je italijanski restoran „Bandana“ koji nudi bogat izbor italijanskih jela. Ko je ljubitelj sporta i dobre hrane neće pogrešiti ako dodje ovde.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *