Lefkada Grcka
Lefkada Grcka

Jonska ostrva – plaže koje morate obići

Jonska ostrva se nalaze na zapadnoj obali Grčke. Poznata su po prelepim plažama i idiličnom prirodom koja ih okružuje.
Dobra vest za turiste je da Jonska ostrva nisu preskupa i nedostižna. Iznenadićete se ako pogledate ponude smeštaja, cene nisu ništa više nego za smeštaj iste kategorije na severu Grčke. Većina ostrva ima aerodrome, ali je dodatna pogodnost i mogućnost autobuskog prevoza, što značajno smanjuje troškove. Za sve one istančanog ukusa, predstavićemo vam najlepše plaže Jonske obale.


Voutoumi plaža, Antipaxos


Foto: https://paxos-map.com/Maleno ostrvo južno od Krfa. Uglavnom se do njega dolazi na izlet sa Krfa. Ako vam ponude ovakav izlet obavezno pristanite. Zamislite plažu oivičenu plavičastim stenama, duboku zelenu šumu u pozadini, i kristalnu vodu koja lagano zapljuskuje vaše noge. Tako upravo izgleda Vutumi plaža na ovom grčkom ostrvu. Ovo ostrvo je, splet vinograda, divljeg cveća i plavetnih zaliva – raj na zemlji

 

Mirtos plaža, Kefalonija

Kefalonija je najveće ostrvo u Jonskom moru i nalazi se u blizini Zakintosa i Krfa. Raj je za ljubitelje prirode – na ovom ostrvu raste određena vrsta bora, kakve nema nigde drugde na svetu; tu su i razne vrste vodenih životinja, a sama voda oko ostrva je proglašena jednom od najčistijih vodenih površina na svetu.
Na oko 30km od mesta Argostoli, glavnog grada Kefalonije, ovaj spokojni pojas belih kamenčića i kobaltno plave vode nagrađuje putnike tišinom i jednostavnošću. Jedna je od najomiljenijih u Grčkoj. Možda će vas malo zabrinuti staza duga 2km kojom se spuštate do plaže sa planinskog puta, ali kada stignete, biće vam drago što ste to učinili.

 

Porto Katsiki plaža, Lefkada

porto katsiki lefkada grcka

Porto Katsiki plaža se nalazi na jugozapadu Lefkade. Udaljena je od glavnog grada oko 40km.Tirkizna voda, veoma visoke litice oko nje daju joj neobičan i fascinantan izgled. Ako dođete u kasnim popodnevnim satima, sunce će bele litice obojiti bojom meda, a da biste došli do plaže morate se spustiti stepenicama kroz šumovit deo, niz liticu.

 

Agios Spiridon plaža, Krf

 

paleokastrica foto jelena vukelic
Popularno odmaralište Paleokastritsa, gusto izolovano šumom maslina, veoma fotogenično se spušta niz planinu do svojih šest malih plaža, a vrhunac je neverovatna zelenkasto safirna voda koja zapljuskuje peščanu plažu Agios Spiridon. Sa dosta taverni, to je savršeno mesto za plivanje i izležavanje na finom pesku, a deca mogu pronaći zabavu i u obližnjoj žutoj podmornici sa staklenim dnom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *