Ilingas plaža, Chania, Krit

Ilingas plaža, Chania, Krit – mapa

Krit je svakako ostrvo koje zavede sva čula sa svojim impresivnim i veličanstvenim pejzažima, svojim duhom otvorenog srca, bogatom istorijom, svetski poznatom hranom i gostoljubivim ljudima. Mi smo mišljenja da ne postoji mesto, gradic, seoce ili plaža na Kritu za koju postoji mogućnost da Vam se ne dopadne. Sve nosi neki svoj poseban šarm i lepotu. Toliko je raznoliko da bukvalno za svakog turistu interesantno.Izvorna gostoljubivost koja je istinski nezaboravna. Krićanska gostoljubivost deli karakteristike njegovog čuvenog pejzaža: grandiozna, velikodušna i beskrajno predusretljiva. Porodice su veoma srećne da podele mnoge specijalitete ostrva-dakos salata, rakija u izobilju ili iskustvo mantinadesa, poema koja cesto prati krićanska lira ili flauta.Nemojte se začuditi ako Vam meštani budu pričali sjajne anegdote i priče iz života pa čak i ako Vas pozovu u svoje domove. Oni su takvi, definitivno najtopliji narod na teritoriji Grčke.

Ako ste u regiji oko Sfakie, ono što trebate da znate je da je Ilingas plaža najbolje mesto za plivanje. Do nje je potrebno samo 5 minuta vožnje od mesta Anopoli, treba skrenuti levo na putu i sam put će Vas voditi do plaže. Ne možete se parkirati baš tik uz plažu, do nje se može stići laganim hodom od 5 minuta. Pećine blizu mora prave prirodnu hladovinu tako da iako je ova plaža neorganizovana i nema suncobrane, ležaljke i beach barove jedino što treba da ponesete je hrana i voda, prirodni hlad je zagarntovan.

Ilingas plaža je lepa šljunkovita plaža i nalazi se na jugu ostrva Krit na kraju Ilingas klisure, na udaljenosti od oko 2 kilometra od Hora Sfakion.To je mesto za ljude koji su u potrazi za spokojom. Plaža na Ilingas je prilično velika, pa čak i u jeku sezone bi trebalo da bude dovoljno prostora. Na istočnoj strani Ilingas plaže postoji još jedna, manja plaža do koje se dolazi samo čamcem ili oni hrabriju mogu da doplivaju do nje.

Samo 100 metara od plaže Ilingas, Ilingas Hotel ima tradicionalni restoran u kome možete da uživate u tradicionalnim jelima. Takođe ovde možete da uživate sa balkona restorana koji je sa pogledom na libijsko more i planine. Prizor je zaista nestvaran i nesvakidašnji. Za sve one koji ne žele da jedu u restoranu postoji supermarket u blizini ovog hotela, na oko 10-minuta hoda. Sfakia luka je udaljena odavde tačno 1 km, a Souda aerodrom je udaljen 37 km.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *