Glarokavos plaža

Glarokavos plaža

Foto: http://villapefkohori.gr

Plaža Glarokavos nalazi se malo izdvojena od naseljenih mesta, na istočnoj obali poluostrva Kasandra, u produžetku poznatog letovališta Pefkohorija.

Ukoliko ste u Pefkohoriju, možete posetiti ovu plažu koja se nelazi udaljena oko 2,5 kilometra od centra. Plaža Glarokavos se nalazi na ulazu u istoimeni zaliv, koji ulazi duboko u untrašnjost poluostrva Kasandra, a na nekih 105 kilometara od Soluna.Zbog svog oblika, plaža je idealna za vezivanje čamaca, pošto je od otvorenog mora odvojena uskim prolazom. To je čini veoma pogodnom prirodnom lukom.

Cela plaža je okružena borovom šumom, koji dosežu skroz do plaže, tako da se može uživati u njihovoj hladovini.  Ukoliko više volite uređene plaže, na plaži Glarokavos nalazi se istoimeni beach bar, gde možete naručiti piće i uživati u njihovim ležaljkama i suncobranima. Ako više volite neuređene plaže, ponesite svoje ležaljke i zavucite se u hladovinu koju pruža gusta borova šuma koja okružuje plažu.

Plaža je peščana,sa sitnim kamenčićima i sa postepenom promenom dubine vode, ali zbog prisutva divljih kampera i dosta neuređenog amibjenta, ne preporučujemo porodicama sa malom decom. Na plaži nije velika gužva, zbog veličine i prostora na kom se prostire. Preporučujemo roniocima, koji na stotinak metara od obale mogu pronaći veoma interesantne stvari za videti.

Plaža Glarokavos (prevod sa grčkog – prirodni zaliv ili galebov rt) je pogodna i za bavljenje vodenim sportovima, kao i za postavljanje šatora i free camping. Ako imate (ili nemate) sreće, može vam se desiti i da sretnete nekog nudistu.

Glarokavos plaža – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *