Filaki plaža, Chania, Krit

Filaki plaža, Chania, Krit – mapa

Krit zarobi i zavede sva čula sa svojim impresivnim i veličanstvenim pejzažima, svojim duhom otvorenog srca, bogatom istorijom, svetski poznatom hranom i gostoljubivim ljudima.Poznate, zavodljive, egzotične: nezaboravne plaže. Slike rajske Balos lagune u blizini Hanje nalaze se u svim turističkim vodičima i putopisima, kao i beskrajna lepota poznate Falasarne, jedne od najlepših plaža Mediterana. Egzotična plaža Elafonisi privlači hiljade posetilaca svake godine.

Dragulj Krita i najveća plaža na ostrvu nalazi se na obodima Retimna – 12km peščane obale nosi plavu zastavicu. Episkopi i Petres imaju fanatične mlade obožavatelje, dok je vredno pomenuti da su na jugu primamljive plaže Preveli, Plakia, Agios Pavlos (sa svojim ogromnim peščanim dinama), Ligres i Triopetra. Heraklion, a posebno mesta Malia i Hersonisos privlače turiste iz celog sveta. Beskrajni kilometri zlatne obale okružuju Ierapetru u regiji Lasiti. Prepoznatiljive palmine šume u mestu Vai su jedan od najspektakularnijih prizora na Kritu, gde palme „grle“ zlatni pesak, dok plaže Elunde i Agios Nikolaosa nikako ne treba propustiti.Plaža filaki (što znači „zatvor“) se nalazi 3km istočno od Hora Sfakia i 75km južno od Hanje. Smeštena je u neposrednoj blizini jedinog hotela koji je namenjen isključivo za nudiste na Kritu, pod nazivom Vritomartis.

Ove plaže su zapravo jedini „zvanični“ nudistički centar plaža na Kritu. Postoji Taverna na plaži. Plaža je turistički neorganizovana nema suncobrana, ležaljki, beach barova pa je naša preporuka da sve ponesete sa sobom. Ova plaža ikao je prelepa nije preporuka za porodice sa decom, upravo zbog nudista kojih je ovde jako veliki broj.

Za sve one željne saznanja, mudri stari ljudi biće vrlo srećni da sa vama osveže uspomene na bogatu i često tešku istoriju ostrva ili osvete medju vladajućim porodicama. Takođe, ima i priča o velikim ljubavima i prijateljstvima koje
karakterišu ponosne i familijarne ljude. Vi takodje možete postati deo ove jedinstvene porodice.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *