Egremni plaža

Egremni plaža

Mnogi smatraju da je Egremni najlepša plaža na Lefkadi, ali je ona ipak manje pristupačna zbog neverovatnih 347 stepenica koje morate da savladate da bi se spustili na plažu.Već godinama se nalazi u 10 najlepših plaža u Grčkoj i vrlo je popularna kod Grčkog stanovništva. Do plaže možete doći u sopstvenoj režiji, a kola možete parkirati na javnom parkingu besplatno.  Postoji i veliki parking iznad taverne koji košta 4 eura po danu. Iza taverne počinju čuvenih i strmih 347 stepenica, gde su poslednjih 50 drvene stepenice. Plaža se ne preporučuje maloj deci u kolicima, upravo zbog ovih stepenica. NAPOMENA: STEPENICE SU STRADALE U ZEMLJOTRESU, PRATITE NAS DA SAZNATE DA LI SU POPRAVLJENE

Egremni je pravi raj na zemlji. Dugačka je 2,5 km, okružena je belim liticama, koje su na nekim mestima visoke i po 150 m. Voda je tirkizno plava, vrlo čista. Plaža je sa belim peskom i sitnim šljunkom. Zbog svoje dužine ovde je ipak manja gužva nego na okolnim plažama. Jedini nedostatak je što je plaža direktno otvorena prema moru, tako da na njoj duva jak vetar i talasi su ogromi. Voda je uglavnom dosta hladna.

Galeriju slika pogledajte na našoj facebook strani:
Kako stići do plaže Egremni:

Plaža se nalazi 30 km južno od grada Lefkade i južno od mesta Athani

GPS (N38.6372871/E20.5594425)

Napomena: zemljotres je srušio 2015 stepenice i put koji vodi do plaže tako da se nadamo skoroj popravci. Postoje brodovi koji voze do ove plaže iz Nidrija i Vasiliki, gde se zadržavaju sat-dva. Ima i onih turista koji se na svoju odgovornosti spuštaju na Egremni. Spust je vrlo strm i nije siguran, a  neko je čak stavio i konopce da olakša silazak i planinarenje. Mi vam ne preporučujemo da se u sopstvenoj režiji spuštate na plažu, pogotovo što postoji opasnost od odrona.

Egremni plaža – mapa
3 Komentara

  1. Postovani,
    Zanima me da li imate slobodan smestaj na Lefkadi od 26.07.2015-02.08.2015.(dve dvokrevetne sobe ili apartman za 4 osobe sa dve spavace sobe i dva kupatila).
    Ako imate takav smestaj slobodan,molim vas da mi posaljete vasu ponudu.
    Srdacan pozdrav
    Leontina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *