Vodopad Dimisoari Nidri Lefkada Grcka
Vodopad Dimisoari Nidri Lefkada Grcka

Pešačka tura do vodopada Dimosari

Pešačka tura do vodopada Dimosari

Pešačka tura do vodopada Dimosari 3 km od  NidirijaObilazak vodopada Dimosari

Vodopad Dimosari se nalazi 3 km od Nidrija u brdu i možete ga obići u sopstvenoj organizaciji.

Lefkada ima bogato skladištenje podzemnih voda, što je jedan od glavnih razloga lepog i bujnog zelenila na ostrvu. Visoke planine Lefkade su bogate izvorima vode sa mnogo vodopada i kaskada, koji se sa planinskih vrhova na kraju ulivaju u more. Dimosari je samo jedan od prelepih kaskadnih vodopada kojih ima više, i koji se završavaju u klisuri koja je puna belih stena.

Ime Dimosari je izvedeno od reči Dimos, koji je nekada bio drevno mesto u kome su pronadjene brojne vodenice.
Tokom sparnih dana u julu i avgustu turisti će se ovde prijatno rashladiti, u prelepom zelenilu, belim stenama sa šumom, i lepim klisurama. Možete se okupati u kristalno čistoj vodi jezera, koja je i leti sveža. Cela priroda oko jezera i vodopada je prelepa, bogata zelenilom i preporučuje se svim avanturistima.

Na parkingu postoji par taverni koje nisu ni malo jeftine, ali su lepo uklopljene u ceo ambijent.

Galeriju slika pogledajte na našoj facebook strani

Kako stići do vodopada Dimosari:

Kada od Nidrija krenete automobilom ka plaži Vasiliki i ka zapadnoj strani, na nekoliko mesta ćete naići na rukom ispisane putokaze, koji kažu da treba skrenuti desno, a na poslednjem će pisati da ćete se voziti još 3km do vodopada. Proći ćete kroz nekoliko nevažnih naselja i stići na parking, odakle ćete još 350 metara morati peške, kroz uređene i obezbeđene, prijatne staze.Kažu da Dimosari vodopadi najlepše izgledaju u aprilu i maju, ali ako dođete u julu i avgustu (a verovatno ćete u tim mesecima i doći), uplašićete se da vodopade nećete ni videti, jer stvarno u donjem toku – vode tada skoro pa i nema. Ništa se ne brinite, na vrhu će i u vrelim letnjim mesecima sve biti mnogo lepše i izdašnije.

Preporuka je da nosite patike na ovom izletu zbog mokrih stena, i naravno obavezno kupaći kostim.

Pešačka tura do vodopada Dimosari – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *