Blue dolphin hotel plaža
Blue dolphin hotel plaža

Blue dolphin hotel plaža, Sitonija

Blue dolphin hotel plaža, Sitonija

Ova plaža pripada oblasti Metamorfosisa. Tačnije, ova plaža se nalazi na oko 2km od samog centra Metamorfosisa i šetalištem je povezana sa malim ribarskim selom.Plaža pripada hotelskom kompleksu Blue Dolphin koji se nalazi na 70m od same plaže od koje ga deli put. Idelano mesto za one koji na odmoru priželjkuju vrhunski smeštaj u okruženju nedirnute prirode.Mediteransko zelenilo, aleje cveća i borovina su prva asocijacija na ovu plažu i uopšte na ovo mesto. Blue Dolphin plaža je potpuno organizovana, možete iznajmiti ležaljke i suncobrane za adekvatnu nadoknadu. Svakako ova peščana plaža prepuna malih uvalica sa bistrom vodom postaće Vaše utočište.

Preporuka je za sve tipove gostiju, posebno za one koji obožavaju prirodu. Možete se i parkirati u hladovini ako poranite.

Važna napomena: vozite polako, drveće je korenjem izobličilo asfalt

Dolaskom na Sitoniju naći ćete se na područiju sveta gde se nalazi sam koren ljudske civilizacije. Ovde možete posetiti rodno mesto Aristotela, pogledati muzeje u Solunu i hodati stopama apostola Pavla u Filipima.

Blue dolphin hotel plaža, Sitonija – mapa

Sitonija je jedna od mnogobrojnih grčkih destinacija koju je uvek zadovoljstvo posetiti. Ali, ukoliko ste u mogućnosti da birate, ubedljivo najbolje vreme za dolazak na Sitoniju bio bi kraj maja, juna i septembra. Tada je vreme lepo i toplo, plaže su bez nepotrebenih gužvi, a i cene smeštaja su znatno niže. Temperatura mora dostiže maksimum u jeku sezone, tokom jula i avgusta, kada njena prosečna vrednost iznosi oko 26 °C.

Na Sitoniji se nalaze neke od najlepših plaža, poznate ne samo u Grčkoj, već i u celom svetu. Prepoznatljive su po fino usitnjenom, belom pesku i kristalno jasnoj, tirkiznoj boji mora. Ko kod da je posetio ovo veličanstveno poluostrvo reći će vam da ono nudi najbolje od Halkidikija, sa svojim prelepim zlatnim plažama, gustim borovim šumama, vinogradima i mističnim uvalama.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *