Psakoudia plaža, Sitonija

Na 80km jugoistočno od Soluna, prema Neos Marmarasu, između dva poluostrva Kasandre i Sitonije nalazi se predivna Psakoudija plaža.Pripada zalivu Toroneos. Simpatično i romantičmo mestašće, izgrađeno je na samoj obali.Ovo malo i ne tako poznato letovalište pogodno je za miran i tih porodični odmor. Plaža je smeštena ispod magistralog puta, tako da će je svako lako pronaći.Lokalne taverne služe svežu ribu u prijatnom ambijentu, a posle toga možete izabrati nekoliko barova za piće. Blizu je i glavni grad Halikidikija, Poligiros ukoliko želite vrlo lako se do njega dolazi lokalnim prevozom.

Letovalište krase tradicionalne kuće, uske ulice, zlatna peščana plaža koji ovom mestu daju poseban šarm.Psakoudia plaža je 4km duga, čista i peskovita, sa blagim padom i postepenim ulaskom u more. Zelenilo borova u kombinaciji sa plavom bojom mora i neba stvara jedinstven ugođaj. Na plaži kupanje traje do večeri, jer sunce na ovoj strani poluostrva kasnije zalazi, a zalasci sunca su ovde nezaboravni. Iako je mesto malo u Psakudiji se nalaze i doktor, apoteka, pošta…

Psakoudia plaža, Sitonija – mapa

Sitonija, srednji od tri kraka, nazvana po gigantu Sitonu, jedinstveni je ugao zemlje sastavljen od visokih planina i zlatnih plaža, mnogovekovne istorije i savremenog života i sve to na samo sat vožnje od Soluna. Najveća znamenitost su ostaci nekadašnjeg antičkog grada Toroni. Sitonija je „park Halkidikija“. Idelano mesto za one koji na odmoru priželjkuju vrhunski smeštaj u okruženju nedirnute prirode. Peščane plaže, mali zalivi i svežina borovih šuma je ono što čeka turiste. Na Sitoniji se nalaze neke od najlepših plaža, poznate ne samo u Grčkoj, već i u celom svetu. Prepoznatljive su po fino usitnjenom, belom pesku i kristalno jasnoj, tirkiznoj boji mora. Ko kod da je posetio ovo veličanstveno poluostrvo reći će vam da ono nudi najbolje od Halkidikija, sa svojim prelepim zlatnim plažama, gustim borovim šumama, vinogradima i mističnim uvalama.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *