Metamorfosis plaža, Sitonija

Metamorfosis plaža, Sitonija

Na samom ulasku na poluostrvo Sitonija, na oko 90 kilometara od Soluna, nalazi se Metamorfosis. Sa svih strana zaštićen gustom borovom šumom, nezvanično je proglašen i za vazdušnu banju. Izuzetno je atraktivan za sve one koji imaju problema sa disajnim putevima ili astmom. Metamorfosiz je zabravo ribarsko selo sa svega 500 stanovnika koje se tokom leta pretvara u turističko mesto za svačiji ukus. U okolini je nekoliko peščanih i šljunkovitih plaža sa obiljem zelenila.Plaža u Metamorfossu je peskovito-šljunkovita i uredjena. U toku turističe sezone, izuzetno dobro je posećena.

Glavna šetačka ulica je bogata svim potrebnim turističkim sadržajima. Prodavnice, kafići, taverne, apoteke… Lidl se nalazi na šest kilometara, u obližnjem Nikitiju.
Na kraju šetačke ulice je park Metamorfozisa, dečija igrališta, kao i vrlo pristupačne taverne i picerije. Ispod parka Metamorfozija je prva plaža, malo uža od ostalih plaža okoline. Uredjena je, ima beach bar, ležaljke i suncobrane. Južnije, pored hotela Porto Matina, počinje malo šira plaža, takođe sa ležaljkama i suncobranima. Neuređena plaža, sa prirodnom hladovinom i zelenim površinama poviše nje, se nalazi severno od centra, duž pomenutog dečijeg parka i ispod hotela Olympic Bibis.

Metamorfosis je poznat i po dečijem kampu koji je ovde izgrađen.

Sama pozicija Metamorfozisa i šuma koja ga okružuje, garantuju dubok i miran san, ali i temepraturu tokom noći nižu za par stepeni u odnosu na ostala letovališta Sitonije.

Naša preporuka je da ovde dolaze porodice sa decom i za sve one koji žele da se nadišu svežeg, opijajućeg morskog vazduha.

Metamorfosis plaža, Sitonija – mapa

Sitonija je „park Halkidikija“. Za sve one koji ne znaju -naziv je dobila po sinu grčkog boga mora Posejdona.Idealno mesto za one koji na odmoru priželjkuju vrhunski sneštaj u okruženju nedirnute prirode. Peščane plaže, mali zalivi i svežina borovih šuma je ono što čeka turiste.Najveća znamenitost su ostaci nekadašnjeg antičkog grada Toroni.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *