Agios Pavlos plaža, Chania, Krit

Agios Pavlos plaža, Chania, Krit – mapa

Dragulj Krita i najveća plaža na ostrvu nalazi se na obodima Retimna – 12km peščane obale nosi plavu zastavicu.Episkopi i Petres imaju fanatične mlade obožavatelje, dok je vredno pomenuti da su na jugu primamljive plaže Preveli, Plakia, Agios Pavlos (sa svojim ogromnim peščanim dinama), Ligres i Triopetra.

Izvorna gostoljubivost koja je istinski nezaboravna. Krićanska gostoljubivost deli karakteristike njegovog čuvenog pejzaža: grandiozna, velikodušna i beskrajno predusretljiva. Porodice su veoma srećne da podele mnoge specijalitete ostrva-dakos salata, rakija u izobilju ili iskustvo mantinadesa, poema koja cesto prati krićanska lira ili flauta.

Obalni selo Agios Pavlos (St. Paul) nalazi se 58km južno od Retimna, zapadno od Agia Galini, a na ivici rta Melissa. Možete pristupiti ovom području ako vozite iz pravca sela Akoumia ili Sachtouria.

Agios Pavlos je mirno mesto, dobro sakriveno u maloj zaštićenoj uvali. Naše mišljenje je da je idealno za miran porodičan odmor. Zaliv ima prelepu plažu sa zelenom, dubokom i prozirnom vodom. Veličanstveno kamenito dno mora. U blizini plaže možete naći nekoliko soba za rentiranje i taverni. Ovo područje nije poznato po hotelima. Plaža Agios Pavlos je turistički valorizovana. Možete rentirati suncobrane, ležaljke, pedalinu..Ovde ćete jesti punog srca, bilo da uživate u gurmanskim specijalitetima ili jednostavnoj domaćoj salati sa morskom soli, devičanskim maslinovim uljem, sirovim artičokama i sirom. Krićanska kuhinja je najbolji primer mediteranske ishrane, koja se širom sveta smatra najzdravijom. Neki od najpoznatijih proizvoda sa Krita su graviera (pikantni sir), divlja cikorija, kao i desetine divljih i slatkih plodova za jelo.

Iako je plaža ispred sela je prilično u dobrom stanju, posetioci uglavnom preferiraju Agios Pavlos plažu za smeštaj i hranu, ali vrlo često plivaju i na obližnjem idiličnim plažama sa velikim peščanim dinama.

Nabori na stenama na teritoriji Apoplistra, između sela Pavla i Sandhills Melissa su izuzetno živopisni i predloženi su da budu navedeni u nacionalnim spomenicima Grčke.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *