Agios Nikolaos

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos je kosmopolitski turistički resort, koji svake godine posećuje hiljade turista. Mesto je poznato po jedinstveno lepom jezeru u kom su se po legendi kupali Atina i Artemis.Jezero je sa morem povezano uskim kanalom. Oko Jezera je izgrađen centar grada, koji nastavlja da impresionira posetioce. Agios Nikolaos se nalazi na najvećem prirodnom zalivu na Kritu, Mirabelo ili Merabelo zalivu, poznatom po predivnom pogledu (Mira Bella) na more iz grada.

U njemu živi oko 10.000 stanovnika i nalazi se na oko 65 km istočno od Herakliona.

Ovde se nalazi luka u Amoudi oblasti, koja je još uvek trgovačka luka grada. U mletačkom periodu, ova luka je imala kapacitet od 25 galija, što je prilično značajan broj za to vreme, i služila je za potrebe istoka Krita. Danas, možete putovati odavde u Pirej ili na razna ostrva.

Dva ostrva Agio Pantes (svi sveti), koji su bili prirodni lukobrani luke, su sada sklonište za nekoliko divljih kritskih koza (agrimia), retke vrste koja je u opasnosti od izumiranja.

Agios Nikolaos je idealan za sve, stare i mlade, samce, parove i porodice, istraživače i one koji bi rado proveli svoj odmor na plažama Agios Nikolaosa i drugim mestima u blizini, kao što su Elunda na severu ili Amoudara i Istron na jugu.

Turistički razvoj skoro nestaje daleko od obale, sa izuzetkom Kritsa, sela čija tradicionalna atmosfera privlači veliki broj posetilaca.To znači da, za ljude koji dolaze u Agios Nikolaos i žele da istraže neturističke oblasti istočnog Krita, postoje mnoge mogućnosti da to i urade, bilo iznajmljenom vozilom ili u organizovanim ekskurzijama.

Svaki posetilac treba imati u vidu da je Agios Nikolaos mali grad.

Takođe treba da izbegavate Agios Nikolaos ako tražite buran noćni život kakav je, na primer, u Hersonisosu. Postoji noćni život i u Agios Nikolaosu, i svakako ćete imati dobar provod, ali nećete imati neograničene opcije kao u ostalim naseljima.

Agios Nikolaos – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *