Agios Ioannis plaža, Sitonija

Agios Ioannis plaža, Sitonija

Idući od Nikitija ka Neos Marmarasu, nakon svega 4km, naići ćete na Agios Ioannis plažu koja se vidi sa glavnog puta, a zbog svoje vertikalne orijentacije na put, pruža sjajnu priliku za panoramske fotografije ove 700m duge peščane plaže.Voda je tirkizna i veoma čista, a plićak zajedno sa sitnim peskom čini da je plaža Agios Ioannis veoma zgodna za malu decu. Samo na par malih delova plaže možete naići na kamenje. Plaža je organizovana i delom uređena. Ima dva beach bara u kojima možete iznajmiti suncobrane i ležaljke.


Jedini problem može da bude beach bar na plaži koji pušta glasnu muziku, pa može da bude bučno.

Sadržaj: Suncobrani i ležaljke

Beach bar

WIFIPlaža se nalazi 4 km juzno od Nikitija. Sa glavne magistrale imate prelep pogled na plažu, tako da teško možete da je ne primetite. Voda  je zelene, tirkizne boje a sama plaža je dugačka oko 700m. Plaža je peščana i idealna za decu.

Naravno, možete poneti i svoju opremu za plažu jer ima zaista dosta prostora da postavite svoje peškire, ležaljke i suncobrane. Na samom levom kraju plaže (deo uz magistralu) nalazi se veoma interesantan bar na dva nivoa sav u zelenilu i cveću, sa sjajnim pogledom na more ispred vas. Stvoreno za opuštanje i uživanje. Mesta za parking ima sasvim dovoljno, verovatno ćete i neki hlad pronaći, a pristup plaži je lagan. U blizini Agios Ioanis nalaze se još i plaže Kalogria i Koviou pa možete i njih obići.

Negde po sredini plaže nalazi se bar Riviera, otvoren 2016. godine. U pitanju je veliki i moderan bar, koji se nalazi na širokom delu plaže. Bar je odlično uređen i nudi kafić sa natkrivenim stolovima i stolicama u kojima se možete smestiti sa svojim prijateljima, popiti piće, igrati društvene igre ili poručiti nešto od brze hrane koja se priprema u baru.

Na pesku su ležaljke i suncobrani iz dve kategorije. U centralnom delu su ležaljke sa debljim dušecima i velikim suncobranima i iznamljivanje seta od dve takve ležaljke i jednog većeg suncobrana košta 10€. Uz set možete dobiti besplatno lejzi beg ili stolicu – ležaljku. Osim tih modernijih ležaljki postoje i običnije, ali opet kvalitetnije od standardnih ležaljki koje se mogu videti na plažama i one se u kompletu od dve ležaljke i jednog suncobrana dobijaju za 5€. Ukoliko iznajmite ležaljke niste u obavezi da poručite piće.U okviru bara postoje i dupli kreveti koje možete iznajmiti za 5€, ali i nešto praznog prostora u hladu tik uz bar gde možete postavitii svoju opremu. Ležaljke u baru se ne naplaćuju posle 17:30 ili nešto kasnije tokom vikenda, pa možete i tada svratiti, jer je to i najlepši deo dana na ovoj plaži i period kada ima više hlada.
Iza bara postoji ogroman parking koji možete koristiti besplatno bez obzira da li ste posetilac bara Riviera ili koristite slobodan deo plaže.

Bar Riviera nema stroga pravila oko unošenja svoje hrane ili pića. U okviru bara postoje dobro održavani i novi toaleti, tuševi i kabine za presvlačenje.

Agios Ioannis plaža, Sitonija – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *