Trani-ammouda-beach-Sitonija-Grcka-1
Trani-ammouda-beach-Sitonija-Grcka-1

Trani Ammouda plaža

Trani Ammouda plaža (istočna Sitonija-Livochio)

Ovo je jedna od najdužih peščanih plaža na Sitoniji, dugačka 2 km. Plaža nema prirodnog hlada,a zbog belog sitnog peska, more je prelepe tirkizne, kristalne boje. S obzirom da je na istočnoj strani  Sitonije, bićete oduševljeni sa pogedom na impresivni vrh Atosa, a takodje za ljubitelje fotografije i romantičare je pravo uživanje u posmatranju izlazaka sunca ujutro.

Zbog izuzetno čiste vode, plaža poseduje plavu zastavicu, a zbog mekanog peska, idealna je za porodice sa malom decom i one koji vole da izbegnu gužve na plažama.

Lokacija: GPS (N40.2377985/E23.7286283).  Nalazi se severno od mesta  Ormos Panagias gde se isključite sa glavnog puta i idete na sever do maloga brda, gde se okrenete i dolazite  pravo do obale i mesta Livochio

Sadrzaj:  Beach Bars i pool bar

Lezaljke sa suncobranima

Restorani i prodavnice

Kamp

Spasilac na plaži

Hotel Antigoni

Trani Ammouda plaža – mapa

Malo o Sitoniji…

Sitonija ima čak 13 plaža koje imaju „Plavu Zastavu“, međunarodno priznanje koje označava plaže sa najvišim kvalitetom vode, okruženja, održavanjem, čistoćom i uslovima na plaži. Plaže na Sitoniji se često nalaze na listama najboljih u Grčkoj.
Na Sitoniji ćete pronaći sve veće supermarkete kao što su Lidl i Masutis pa je snabdjevanje vrlo lako i povoljno uz velik izbor. Naravno, manjih prodavanica, voćara, pekara i sl. ima uglavnom svuda tako da neke svakodnevne stvari i namirnice možete pokupiti u povratku sa plaže.

Rastojanje od Beograda do Nikitija je 742km ili prevedeno u sate vožnje oko 9 sati. Naravno, moguća je i alternativna ruta direktan let Beograd-Solun, i onda rent-a-car ili autobus do odredišta na Sitoniji. Sitonija je centralni prst u poznatoj i karakterističnoj geografiji Halkidiki regije. Sa svoje zapadne strane gleda na plaže Kasandre, a sa istoka na izdvojenu planinu Atos sa svojim manastirima. Na samoj Sitoniji dominiraju dve planine, Itamos i Dragudelis. Za one aktivnije turiste ovo je sjajan dodatak uz plaže jer su ova dva zaštićena prirodna lokaliteta ispresecana biciklističkim i treking stazama, a pogled sa vrha je fenomenalan.

Blizina Soluna je još jedna od prednosti Sitonije. Ovaj drugi po veličini grčki grad možete posjetiti u dolasku ili odlasku, ali kako god da se organizujete na kraju ćete pomisliti da vam nedostaje još vremena za ovaj sjajan grad, koji je tako blizak našim ljudima. Spoj modernog i antičkog, prepun duha i mladih, taverni i kafića.

Jedan komentar

  1. Sjajna plaža! Nikad nije gužva, čak ni u avgustu, vikendom, kad se sjati gomila Grka iz obližnjih mesta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *