Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Sitonija / Panos plaža, Sitonija

Panos plaža, Sitonija

Panos plaža, Sitonija

Foto: Google map printscreen

Idući severno od kampa Areti nailazi se na još jednu uvalicu i plažu tačno nasuprot najmanjeg ostrvca trojke Spalathronisia. Do ove plaže se ne može kolima. Nepun kilometar kasnije na severu put se ponovo približava do same obale i dolazi se do uvale i mini kompleksa Panos u čijem je sastavu taverna Panos, na daleko poznata i od Grka izuzetno posećena riblja taverna.


Ovde možete probati svežu morsku ribu i specijalitete od plodova mora, a sve u prelepom ambijentu i bašti pod borovima sa pogledom na more i ostrvca Spalathronisia.

Pored vrhunske tavern, Panos nudi i smeštaj u vidu soba za izdavanje (Δωμάτιο) kao i mini kamp posebno pogodan za sve koji deo svog odmora planiraju da provedu na vodi. Naime, na plaži je omogućen prilaz prikolicama kako bi se porinuo čamac u more. Na samo 8km od plaže nalazi se i najfascinantnije ostrvo Kelifos.

Plaža Panos je smeštena u okruženju borova i stena sivo/zelene boje sa kamenjem sličnih nijansi na samoj obali. Dugačka je 150m, sastoji se iz dva dela međusobno odvojena molom gde je preko dana privezana ribarica koja noću isplovljava u „nabavku“ svežih namirnica namenjenih kuhinji taverne Panos, a nakon njihove majstorske obrade i uživanjima mnogih Grka koji ovde dolaze na vrhunski ručak.

Panos plaža, Sitonija – mapaSitonija

Drugi prst polustrva Halkidiki, smešteno između Kasandre i Atosa. Opkoljeno zalivima Egejskog mora ovo poluostrvo se po razuđenosti svoje obale dosta razlikuje od ostatka Halkidikija. Na Sitoniji ćete naći najlepše uvale, stenovite i izolovane plaže, skrivena mesta, netaknutu prirodu… Sve ono što čini pravu morsku divljinu. Sela koja su neposredno u blizini obala će vas očarati svojim živopisom. Kristalno čisto more je osnovna karakteristika Sitonije. Bez prevelike gužve i buke ćete uživati u svakom danu odmora na ovom grčkom biseru. Sitonija je kao stvorena turiste koji vole aktivan odmor. Sitonija se nalazi na rasksrnici Halkidikija. S obzirom na geografski položaj sa Sitonije je dostupan Solun, Kasandra i Atos.Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 5 ( 1 votes)

Pročitajte...

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Agios Mamas plaža, Sitonija

Agios Mamas plaža, Sitonija Foto: www.newgreece.ru Agios Mamas je zapravo selo koje se nalazi na poluostrvu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

eight + two =