Likithos plaža, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Vozeći se od Neos Marmarasa ka Toroniju prolazite pored kampa Areti koji takođe ima lepu plažu, a zatim pored skretanja za hotel Saint George možete svratiti do male plaže ispred Likithos Village Hotela. Ovaj hotel je izgradjen u stilu objekata na Santoriniju, sa bazenom na uzvišenju i fenomenalnim pogledom na more.


Plaža ispred hotela je mala, ali uglavnom bez gužve. Nije privatna plaža, ali da biste došli do nje neophodno je da prođete kroz lepo uređen hotel. Plaža je odlična za ronjenje i uživanje u miru.

Ukoliko se krenete dalje posle hotela Likithos nailazi se ubrzo na zemljani put odnosno peščani sprud kojim je ostrvo Pounta spojeno sa Sitonijom. Do ostrva se može doći pešice i prošetati, iako je neuređeno, a ima i nekoliko neuređenih uvala.

Nakon posete Likithosu i Pounteu vraćate se na put i produžavate asfaltnim putem sa kojeg ste skrenuli da biste došli do Likithosa. Ubrzo nailazite na plažu ispred hotela Poseidon koja ima prirodni hlad, delimično je uređena i samo ispred uređenog dela ima pesak u vodi. U neuređenom delu su stene pa treba paziti, jer ima i ježeva. Ova plaža je takođe savršena za osamljivanje, naročito njen desni deo gde ima i prirodnog hlada.

Ovu plažu samo rt deli od druge plaže i čuvenog beach bara Las Bandidas. Ova plaža takođe ima peščani ulaz samo ispred uređenog dela, nema gužve i odlična je za ronjenje. U baru možete uživati uz latino zvuke i finu hranu. Ima i prirodnog hlada.

Likithos plaža, Sitonija – mapa
Sitonija

Drugi prst polustrva Halkidiki, smešteno između Kasandre i Atosa. Opkoljeno zalivima Egejskog mora ovo poluostrvo se po razuđenosti svoje obale dosta razlikuje od ostatka Halkidikija. Na Sitoniji ćete naći najlepše uvale, stenovite i izolovane plaže, skrivena mesta, netaknutu prirodu…

Sve ono što čini pravu morsku divljinu. Sela koja su neposredno u blizini obala će vas očarati svojim živopisom. Kristalno čisto more je osnovna karakteristika Sitonije. Bez prevelike gužve i buke ćete uživati u svakom danu odmora na ovom grčkom biseru. Sitonija je kao stvorena turiste koji vole aktivan odmor. Sitonija se nalazi na rasksrnici Halkidikija. S obzirom na geografski položaj sa Sitonije je dostupan Solun, Kasandra i Atos.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *