Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Sitonija / Lemos plaža, Sitonija

Lemos plaža, Sitonija

Lemos plaža, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Lemos plaža nalazi se na krajnjem jugu poluostrva Sitonija. Ovaj rt Vam pruža neverovatan osećaj uz spektakularan pogled na jug gde možete videti i Sporade. Put do nje je dosta nepristupačan i veliki automobili ne mogu do prađu. Turisti do nje stižu uglavnom peške, motorima ili biciklima. Svakako je preporuka za avanturiste.

Plaža nije turistički organizovana, u blizini nema barova i restorana i izuzetno je mala. Svakako treba sa sobom poneti peškire, vodu i hranu. Ukoliko planirate da dođete sa porodicom, naročito sa decom (što vam ne preporučujemo), budite spremni na pešačenje ili vožnju motorom… U suštini, nije baš preporučljivo da vodite decu na ovu plažu, ali preporučujemo svima koji imaju avanturistički duh, naročito planinarima, izviđačima i ostalim ljubiteljima prirode.

Ovaj biser sastoji se od dve plaže, obe su uglavnom šljunkovite, mada se na malim delovima može pronaći i pešani deo.

Morsko dno je takođe šljunak na levoj strani gleda ka rtu, a desna strana plaža je potpuno stenovita i tu je teren veoma klizav tako da je neophodno čuvati se pada. Preporuka je da se ponesu cipele za plivanje. Ova plaža je takođe raj za sve one koji vole ronjenje. Naravno, transport ozbiljnije opreme za rojnjenje je veliki problem.

Lemos plaža je preporuka za sve avanturiste i one željne otkrivanja novih, prelepih destinacija. Nikako se ne preporučuje za porodice sa decom.

Lemos plažu naši turisti su prozvali „Zemun plaža“, mi smo čuli to i preneli na internet. Ko zna, možda su naši Zemunci tamo najčešći posetioci. U svakom slučaju, može se reći da Lemos plaža ima svoj specifičan ambijent, po kome je i Zemun poznat.  Nismo mogli a da to ne spomenemo, jer neko će tražiti „Zemun plažu“, a neće moći da je nađe. Napred Zemunci i ostali turisti, dobrodošli na Lemos plažu.

Lemos plaža, Sitonija – mapa

Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 5 ( 1 votes)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × three =