Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Sitonija / Destenika plaža, Sitonija

Destenika plaža, Sitonija

Destenika plaža, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Na samo desetak minuta hoda od Toronija, putem uz samu plažu, nalazi se Destenika (takođe poznata kao Tristinikouda), lepa, peščana plaža, vrlo slična gradskoj plaži u Toroniju, ali dosta manja. U hladovini drvoreda nalazi se parking za automobil. A ispred, plaža, prelepa, ograđena, čista, nekih 500m dugačka, četvrta plaža u nizu posle Toronija.

Na samom početku plaže nalazi se taverna Akrogiali sa restoranom i dve bašte pune cveća, hlada i zelenila. Ovde se možete osvežiti sladoledom i hladnim napicima, a naravno i ručati i to vrlo kvalitetno kada ogladnite. Iza taverne je natkriveni parking za goste i nekoliko soba za najam iznad same taverne.

Na plaži postoji tuš, da sperete pesak sa sebe, kao i dosta slobodnog prostora za sve koji imaju sopstvenu opremu da postave ispod drvoreda sa celodnevnom hladovinom. Tu je smešteno i nekoliko kamp kućica Grka koji ovde dolaze na vikend.

Voda je na ovoj plaži uvek čista i mirna, dubina postepena, a zalasci sunca očaravajući. Na plaži obično nema gužve, pa se može uživati sve do kasnih večernjih sati. U zaleđu plaže postoji nekoliko smeštajnih objekata čiji gosti ponekad i tokom čitavog letovanja uživaju isključivo na ovoj plaži. Pogodna je za decu, iako voda nije baš plitka.

Na rubnim delovima, sa obe strane nalaze se stene, pa je plaža uvek zaklonjena od vetrova, a izuzetan pogled se prostire put Kasandre i brda koja dele Toroni i Porto Koufo. Mnogo lepa plaža, ušuškana i bez preterane gužve sa tirkizno plavim morem, odličnim položajem u odnosu na putanju sunca i pravce duvanja vetra što uz sadržaje Akrogialija čini Desteniku odličnim izborom za duži ili čak celodnevni boravak.

Destenika plaža, Sitonija – mapa

Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 5 ( 2 votes)

Pročitajte...

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Agios Mamas plaža, Sitonija

Agios Mamas plaža, Sitonija Foto: www.newgreece.ru Agios Mamas je zapravo selo koje se nalazi na poluostrvu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

1 × three =