Tsivili

Tsivili

 

Ovo nekadašnje ribarsko mesto nalazi se na istočnoj obali Zakintosa u prelepom zalivu, oko 5 km od glavnog grada Zakintosa i 9 km od glavnog aerodroma.Tsivili se razvio u moderno turističko mesto koje ima 4 km dugačku peščanu plažu sa izuzetno čistim morem. Mesto se preporučuje porodicama sa malom decom, ali i mladjoj populaciji zbog dobrog provoda i bogatog noćnog života.
Tsivili je bogat vinogradima, maslinjacima i zelenim pejzažima. Može se reći da je ovo tipično tradicionalno grčko mesto sa puno restorana i loklanih taverni. Noćni život je bogat, ali je svakako mirniji nego u Laganasu. Postoji mnogo barova, noćnih klubova, kafića. Poslednjih nekoliko godina je okupiran sa Englezima, kojih inače ima puno na celom Zakintosu.

 

Tsivili plaža je odlično organizovana plaža sa izuzetno čistim morem zbog kojeg je dobila Plavu zastavicu za čistoću vode. Na njoj se organizuju mnogi sportovi na vodi. Južno od plaže se nalazi malo kameno ostrvo Vodi. Voda u sezoni je izuzetno topla zbog velikog plićaka.

Tsivili – mapaОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *