Transport na Karpatosu

Transport

AVION

Aerodrom na Karpatosu se nalazi 15 km jugozapadno od glavnog grada Pigadija. U letnjoj sezoni na njemu u proseku nedeljno saobraća oko desetak letova iz Atine, sedam letova iz Kasosa, Sitija i tri dnevno sa Rodosa.Na Karpatos vozi Grčka avio kompanija Olympic Airline: www.olympicairlines.com gde se možete informisasti u vezi sa poslacima i cenama letova.

4085

BROD

Iz luke Pirej brodovi voze za Karpatos preko Kasosa. Vožnja u proseku košta oko 35 EUR i traje oko 18 časova. Postoje linije koje voze sa Rodosa oko 4 sata, 3-4 puta nedeljno. Takodje Karpatos ima stalnu vezu sa Sitijom, Agios Nikolaos, Milos i Santorini ostrvom.

 

 Više informacija o polascima i cenama usluga brodova  naći cete na stranicama:

www.viva.gr/ferries

www.aferry.com

www.ferries.gr

AUTOBUS

Lokalni autobus saobraća iz glavnog grada Pigadija u cene karte su u proseku od 1,5 -2 eur. Ne postoji linija izmedju glavnog grada i Olimposa kao i mesta Diafani na severu, ali leti postoje razne ekskurzije sa lokalnim brodicima koje vode u ta mesta.boatTaksi centar je u Pigadiji, vožnja do aerodroma je u proseku oko 15-20 eur.

Na ostrvu se mogu iznajmiti motocikli i auto preko Rent a Car Circle (22450 22690; 28 Oktovriou) i Possi Travel (22450 22148; possitvl@hotmail.com; Apodimon Karpathion).Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *