Policajac iz Vranja iskoristio je odmor u Grčkoj da uradi HUMAN GEST i time oduševio i Srbe i Grke

Policajac iz Vranja iskoristio je odmor u Grčkoj da uradi HUMAN GEST i time oduševio i Srbe i Grke

 

Ivica Stojilković iz Vranja iskoristio je svoj porodični odmor da poseti bolnicu u Larisi i donira krv za povređene u požaru, a njegov gest je oduševio Grke, pa je čitav događaj opisan i u lokalnim novinama, navodi se u fejsbuk grupi Live from Greece.

Imajući u vidu da je Stojilković policajac, posetio ga je predsednik Internacionalne policijske asocijacije u Larisi, i lično mu se zahvalio, a ovaj humani Srbin i njegova porodica dobili su i poklone i suvenire.

Ova objava u grupi naišla je na mnogo komentara podrške policajcu iz Vranja, a oglasio se i sam Stojilković.

– Hvala svima na lepim rečima, hvala od srca! Verujte da sam gest ide u drugi plan, kad vidim da i mi umemo da podržimo jedni druge, da primetimo, i lepim i ohrabrujućim rečima damo još veći doprinos bilo čemu što je dobro urađeno u ime svih nas. I oni su nama bezrezervno pomagali kada je nama bila potrebna pomoć. Hvala svima još jednom – napisao je Ivica Stojilković u grupi „Live from Greece“, a na svom profilu podelio je sliku grčkog oficira Marinosa Ritsoudisa, koji je tokom NATO bombardovanja odbio da napadne Srbiju, uz reči: „Kao pravoslavac ne mogu da učestvujem u napadu na bratski narod“.

Mural na Dorćolu posvećen GrkuFOTO: S. KRSTIĆ / RAS SRBIJA
Mural na Dorćolu posvećen Grku

Podsetimo, 23. jula izbio je ogroman požar u predgrađu Atine koji se širio na tri fronta. Život je izgubilo 96 ljudi, 25 je nestalo, a još uvek ima mnogo povređenih koji su i dalje na lečenju u bolnicama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *