Linaraki plaža, Sitonija

Mala plaža koja pripada Sikiji, na nekoliko stotina metara udaljena od Sikija plaže i od nje je razdovojena samo rtom.

Kada sa magistrale skrenete prema Sikija plaži i vozite do same obale, videćete put koji desno vodi prema brdu. Krenete njim i vrlo brzo nailazite na Linaraki. U pitanju je lepo uređena plaža, uska i peščana sa restoranom u zaleđu.

Ono što treba napomenuti je da je plaža Linaraki nešto uža i obično bez gužve, a idealna je za porodice sa decom. More je vrlo čisto i zaklonjeno od vetrova pa je i mirno. Prelepa, lepo ušuškana uvalica odiše toplinom u svakom smislu.

Na plaži postoje suncobrani i ležaljke koji se dobijaju uz poručeno piće. Na početku plaže ima tuš.

Prednost ove plaže je restoran koji ima povoljne cene, bežični internet, toalet i ležaljke za svoje goste. Ovaj restoran nudi u sobe za izdavanje, za sve one koji žele da se probude tik uz plažu. Preporuka je za sve generacije i uzraste.

Napomena: nama su lokalni Grci objasnili da je ova mala plaža Linaraki, ali da je neki zovu i Limanaki. Takođe plažu Limanaki neki zovu Linaraki a poneki i „5 steps in the sand“ po čuvenom ribljem restoranu. Neki kažu i za jednu plažicu koja se nalazi kraju velike Sikia plaže da je to „Mala Linaraki“, a ova o kojoj pišemo „Linaraki“. Malo je sve to konfuzno, ali iskreno – nije ni bitno. Sve pomenute plaže su vrhunske, nalaze se nekoliko desetina metara jedna od druge i možete uživati na njima bez obzira koja se kako zvala. Mi vam preporučujemo da provedete na svakoj od njih što više vremena i da utvrdite dobro boju i kvalitet peska, sve ostalo je relativno.

Linaraki plaža, Sitonija – mapa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *