Keramoti

Keramoti
Keramoti je malo selo koje je našim turistima poznato, po tome jer se isključivo koristi kao polazna luka za put na ostrvo Tassos. Većina naših ljudi ne zna da je ovo vrlo kvalitetna destinacija za letovanje, sa prelepom plažom i vrlo povoljnim cenama. U samom mestu Keramoti ima par prodavnica, restorana, taverni, prodavnica suvenira, pošta, apoteka, nekoliko pekara koji su skoncentrisani u centru.. Tu se nalazi i šetalište odakle kreće i ferry za ostrvo Tasos.

Keramoti je udaljen od Soluna 199 km a od mesta Kavala 38 km. Najbliži aerodrom je u Kavali (KVA) na svega 12 km. Samo mesto je udaljeno 18 km od čuvenog auto puta Egnatia Odos koji spaja Solun sa turskom granicom. Iz luke u Keramotiju treba vam samo 30 minuta do dodjete do ostrva na Tasosu.

Ono sto će vas oduševiti je plaža. Keramoti ima prelepu peščanu plažu Ammoglossa , sa providnom vodom punom školjki, gde je dovoljno da se sagnete i da ih izvadite na desetine. Plitka voda je idealna za decu, gde posle 30-tak metara počinje dublja voda. Plaža je nagradjena Plavom zastavicom zbog izuzetno čiste vode. Ovde postoje mnogobrojni hoteli i apartmani za smeštaj. Na plaži možete iznajmiti ležaljke sa suncobranima, a na raspolaganju su vam tuševi, spasilac, beach bar, sportovi na vodi…U oblasti Keramotija se organizuje obilazak reke Mestos koje je zaštićeno područje prirode. Delta reke Mestos sa svojim mnogobrojnim manjim i većim lagunama, jezerima i močvarama je pravi raj za ljubitelje ekološkog, ornitološkog turizma.

Predstavnik grčke opštine Hristopolija Savas Mihalidis predao je 2012 godine, Jagodini i gospodinu Draganu Markoviću – Palmi dva hektara zemlje na moru u Keramotiju, gde treba da se izgradi turistički kompleks. Ovaj turistički kompleks će u budućnosti koristiti đaci i studenti iz Jagodine.

Keramoti – mapa

 
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *