Karditsa

Opšte informacije o Karditsi

Karditsa je jedan od četiri okruga koji čine područje Tesalije. Na svojoj zapadnoj strani su planine Agrafa i Pindos, koje nude neverovatne pejzaže, a na drugoj strani su plodne doline. Mnoge reke teku preko prefekture, presecaju dolinu, pa zato i stvaraju tako plodno zemljište.Kao i mnoge druge oblasti kopnenog dela Grčke, Karditsa je prelepa regija, sa visokim planinama i šumama koje dominiraju pejzažem. Priroda i vegetacija koja uspeva u regionu čine da vam pogled na dolinu bude šaren i živopisan (veliki broj biljnih kultura koje se gaje). To ovo mesto čini idealnim za miran i opuštajući odmor.

Štaviše, Plastiras jezero koje se nalazi u veličanstvenoj dolini Agrafa masiva, prosto pozdravlja posetioce, nudeći hotele dizajnirane tako da se utapaju u okolinu, a da su pri tom opremljeni tako da zadovoljavaju i najzahtevniju klijentelu.

Čitava prefektura Karditsa ima dosta istorijskih mesta, ali i sam grad Karditsa takođe vredi videti. To je mali moderan grad i važan obrazovni centar. Central Market tržnica na otvorenom je živahna i predstavlja mesto na kom se susreću stanovnici grada i okolnih sela. Grad je takođe odlična baza iz koje turisti mogu da istražuju neke druge oblasti Tesalije, regione Epira u zapadnoj i centralnoj Grčkoj na jugu .

Istorija regije Karditsa

Prema nalazima, Karditsa Prefektura je bila nastanjena još 6.000 godina pre nove ere. Zbog svog geografskog položaja, to je mesto susreta različitih kultura. Prefektura je bila deo Kraljevine Makedonije i Rimskog carstva.Tokom vizantijskog perioda, region suočio sa mnogim napadima, a danas o tome svedoče neke zgrade iz tog vremena, crkve i manastiri, kao i značajan vizantijski dvorac Fanari.

Od 15. veka Turci su eksploatisali plodnu zemlju sve do 1881 kada je konačno oslobođena oblast. Ugovorom iz Tesalije Ekonomija i poljoprivreda su procvetale u tom periodu. Imigracija stanovništa je počela posle II svetskog rata (1950.g.)

Kako do regije Karditsa

Odlična je infrastruktura, pa samim tim i povezanost sa svim regijama i velikim gradovima Grčke, kao što su Solun, Atina, Petra i Larisa.


2 Komentara

  1. Kakav je privatni smeštaj u Pilionu?

    • Smestaj je sasvim OK, nekad moze biti povoljniji nego u drugim delovima Grcke. Uskoro cemo postaviti deo sajta sa smestajem u Grckoj. Za sledecu godinu kod nas cete naci sve sto vam treba. Veliki pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *