Izleti sa Santorinija

Ako je čarobni Santorini jedna od vaših ideja za ovogodišnje letovanje, budite sigurni da vas neće razočarati.Doza elegancije i luksuza kojom Santorini odiše kao i specifičan izgled čine ga jednim od najslikovitijih mesta i ostrva uopšte. I ne zaboravite, Santorini nije Grčka na koju ste navikli, pogotovo ne kopneni deo Grčke.

Ukoliko ste navikli na sitan pesak i tirkizno more, ta činjenica može da vas pokoleba s obzirom da na Santoriniju to definitivno nećete videti. Ali ukoliko ste spremni da ove godine vidite nešto novo i drugačije, Santorini zaslužuje priliku. Plavo-bela magija kikladske arhitekture, kaldera, crnji šljunak i spektakularni zalazak sunca u Oii čine Santorini jednim od najboljih predstavnika ostrvske grupe Kiklada.

Horde turista, naročito u ciku sezone, tokom jula i avgusta, bukvalno okupiraju sve prolaze i ulice pokušavajući da nađu idealno mesto za posmatranje zalaska koji se dešava nešto posle 19h. Naglašavamo još da je posmatranje zalaska u Oii preraslo u svojevrsan spektakl ispraćen i aplauzom na kraju.Akrotiri – Zovu i grad duhova, a tome svedoče brojne napuštene ulice koje su dokaz da je tu nekada bio grad. Ovo arheološko nalazište čuva tajne drevne minojske civilizacije i predstavlja jedno od najznačajnijih nalazišta u čitavoj Grčkoj. Poznato je i kao “Egejska Pompeja”. Sem u okviru ekskurzije, možete do Akrotirija možete doći gradskim autobusom.

Vulkan – Brojne su ekskurzije koje zainteresovane turiste vode do samog kratera vulkana. Put je nešto naporniji, naročito za one koji su planirali pasivniji odmor. Svaka od agencija nudi obilazak vulkana kao jednu od ekskurzija, a postoje centri u okviru kojih takođe možete rezervisati mesto za sebe. Podrazumeva kraću vožnju brodom i pola sata uspona do vrha. Oni koji su bili tvrde da se tokom penjanja do njegovog vrha oseća i toplota koja zrači od tla, pa se pripremite.Pored prethodno izdvojenog, kao ekskurzije na Santoriniju se nude i:

-krstarenje oko Santorinija,
-jednodnevni izlet na Ios,
-obilazak nekih od vinarija na ostrvu i obilazak Pirgosa,
-mesta na najvišoj tački na ostrvu, odakle se pruža odličan pogled na isto.

Uživajte u Santoriniju!Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *