Halkidiki – mesto gde je odmor zagarantovan!

Halkidiki – mesto gde je odmor zagarantovan!

Izvor: Kurir
Čuveno po lepim letovalištima, moru i prelepim plažama, ovo poluostrvo ima sve što je potrebno za idealan odmor

Mesto okupano suncem.

Halkidiki je poluostrvo na severu Grčke, čija tri karakteristična poluostrva (tri prsta) Kasandra, Sitonija i Atos podsećaju na Posejdonov trozubac uronjen u Egejsko more. Obalu dugu više od 500 kilometara krase prelepe peščane plaže, duboki živopisni zalivi, male uvale sakrivene od pogleda, padine obrasle četinarima, koji se ogledaju u moru, tradicionalna ribarska sela, ali i moderni turistički centri.

POLIHRONO se nalazi 98 kilometara jugoistočno od Soluna, na Kasandri, smešteno je u kristalno čistom zalivu Toroneos i okruženo je bujnom mediteranskom vegetacijom. Ima dugu peščanu plažu s postepenim ulaskom u more, naročito pogodnu za decu. Mnogo sunca i prirodna lepota, dobra snabdevenost, srdačnost i gostoljubivost domaćina garancija su za dobar odmor. U Polihronu postoje ambulanta, apoteka, pošta, mnoštvo supermarketa, hotela, taverni, kafića, barova, pekara, picerija i rentakar agencija.

HANIOTI se nalazi 105 kilometara od Soluna, na prvom prstu poluostrva Halkidiki. Skriveni raj među četinarima, uz samu obalu kristalno čistog mora. Ovo ekskluzivno mesto odiše kosmopolitskom atmosferom. Hanioti je svetski poznata destinacija na Kasandri i taj epitet, između ostalog, duguje i predivnim plažama. Prelepi hoteli, moderne vile, restorani, kafeterije pružiće vam mogućnost za pravi odmor.

PEFKOHORI se nalazi na unutrašnjoj strani poluostrva Kasandra, s pogledom na zaliv Toroneos, a udaljen je od Soluna 107 kilometara. Kombinacija zelenila, mirisa borovine i tirkiznoplave boje Egejskog mora svakako će doprineti da vaš odmor bude baš kao iz snova. Osim toga, Pefkohori krase i prelepa crkva, stari trg, uzane uličice s rascvetalim limunovim stablima, duga peščana plaža, osvetljeno šetalište pored mora koje će već s prvim večernjim satima potpuno promeniti iz­gled. Tada postaje centar svih zbivanja, a tome doprinose i brojne taverne, riblji restorani, picerije i barovi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *